Středa 8. května 2024
Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor
Oblačno 16°C

Pracovník cirkusu vstoupil do klece s medvědem: Šelma ho roztrhala

Autor: jel - 
7. října 2020
14:14

Tragédie se odehrála v pondělí večer uvnitř slavného Velkého moskevského cirkusu. Uklízeč Valentin Bulič se z neznámých důvodů zamkl v kleci se sedmiletým medvědem Jašou. Přestože jiní pracovníci cirkusu zareagovali včas, muž na místě podlehl zraněním, která mu zvíře způsobilo.

„Náš zaměstnanec zemřel, když neoprávněně vstoupil do klece se sedmiletým medvědem. Vstupem hrubě porušil naše bezpečnostní opatření,“ uvedl pro Moskvu24 tiskový mluvčí cirkusu Mogomed Surchajchanov. To, že se Valentin v kleci zamkl, dokládají také záznamy z bezpečnostních kamer a očití svědci události. 

Podle jednoho ze zaměstnanců cirkusu lidé ani nevstupují do klece, aby medvědy nakrmili, jídlo se prý podává na tácku, který se prostrčí mříží. Údajně i čištění klecí se provádí tak, že zaměstnanec je mimo klec.

„Medvědi v zajetí jsou nebezpeční, čekají na správný moment, kdy se budou moci vězniteli pomstít. Pokud se medvědi trénují, je nutné být na ně vždy ve dvou lidech. Takže tady zřejmě zvíře využilo toho, že muž přišel sám,“ řekl krotitel šelem Eduard Rybakov.

Policie nyní prošetřuje, zda k incidentu skutečně došlo tak, jak říká cirkus a zda jsou v něm dodržována všechna bezpečnostní opatření. Mluvčí cirkusu řekl televizi, že i přes incident neplánují zvíře utratit.

Jaša, jak se šelma jmenuje, se nejvíce proslavil před dvěma lety díky videu, které se objevilo na internetu. Medvěd na něm veze svého krotitele Olega Alexandrova, jenž ochrnul při akrobatickém skoku, na invalidním vozíku.

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince důvěry 800 155 555 nebo v Centru krizové intervence 284 016 666. Služby jsou poskytovány nonstop.

jajas ( 7. října 2020 15:25 )

No, takže z článku jsem se dozvěděl, že medvědi v zajetí jsou nebezpeční a číhají na to, aby potrestali věznitele....a pak že se zvířata mají v cirkuse dobře. Nejsou blbá, i ony ví, že něco není v pořádku a že do cirkusu dělat pi.to.minky nepatří. Jsou to divoká zvířata. Chtějí ven a žít po svém. Cirkusy zrušit!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání