Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Záhadná přistání letadel na venkově: Jedním patrně přiletěla žena se dvěma malými dětmi

Autor: yks - 
6. října 2020
20:54

Překročit hlídanou evropskou hranici a dostat se do vysněné země se pokouší v posledních letech stále více lidí. Míří po moři, pěšky, nákladními automobily, a jak se ukázalo, i vzduchem. Svědčí o tom poslední případ, který řešila slovenská policie.

Slovenská média si povšimla fenoménu, který dělá vrásky na čele nejen tamní policii. Ve snaze překročit hranice se lidé uchylují ke stále kreativnějším postupům. Naposledy řešili vyšetřovatelé případ letadla, které nouzově přistálo u Vranova nad Topľou v Prešovském kraji na východním Slovensku.

Letadlo na místě nalezli již prázdné a nebylo jasné, kdo ho pilotoval, ani proč. Zdálo se, že pilot byl donucen k nouzovému přistání. O koho se však jednalo a co v zemi pohledával, to se stanovit nepodařilo. 

Teprve po dvou týdnech vyšlo najevo, že v letadle cestovala žena z Afghánistánu spolu se dvěma malými dětmi. Přiznala se k tomu ale až v Polsku, kde ji zadrželi. „Zadržená žena se dvěma dětmi se přiznala, že z Ukrajiny na Slovensko přiletěla letadlem,“ uvedla slovenská televize Markíza s tím, že dál se jich ujal maďarský převaděč, který je odvezl do Polska. Tamní policisté ženu následně předali na Slovensko, kde požádala o azyl. 

O tom, že lidé nelegálně létají z Ukrajiny na Slovensko, se objevují zprávy již déle. Jeden z případů se odehrál již v srpnu loňského roku, kdy muž z Ukrajiny na podomácku zhotoveném letounu přistál nedaleko tamní obce Sobrance.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání