Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Tragická smrt milionáře při bouračce: Jezdil rychlostí přes 322 km/h!

Autor: ran - 
5. října 2020
10:14

Milionář Zef Eisenberg trhal světové rekordy, při tom posledním mu to ale bohužel nevyšlo. Zemřel 1. října na rozletové dráze letiště u britského města York. Podnikatel, otec a lamač lidských limitů zapsán v Guinnessově knize rekordů nepřežil svou jízdu ve speciálně upraveném porsche, kterým při pokusech o co nejvyšší rychlost na písku několikrát překonal rychlost 322 kilometrů za hodinu.

Brit Zef Eisenberg (47) před 4 lety přežil svou smrt. Měl 18 zlomenin, už ho odepisovali, ale nakonec se z toho vylízal. Pokoušel se tehdy překonat britský rychlostní rekord na motocyklu. Motorka stála v přepočtu 10 milionů korun. Své pokusy podnikal ve vozidlech s tryskovým pohonem, ale i na speciálně upravených závodních motorkách. Byl blázen do rychlosti.

Otec dvou dětí překonal za život přes 70 rekordů všeho druhu, přeborníkem byl hlavně na jízdu po písku. Stal se například prvním a zatím jediným člověkem, který jel po písečné pláži více než bájných 200 mil v hodině (322 km/hod). Limit překonal nejprve na motorce a pak i v autě. Další rekordy do historických análů motorismu už ale nedopíše.   

„Je to nejhorší nehoda, jaká se tu kdy při všech rychlostních pokusech stala. Vím, že občas bývá dobrý pocit mít trochu nahnáno, ale stejně se tomuhle pocitu většinou chcete vyhnout. Myslím, že někteří lidé jsou na tom závislí, hlavně na tom adrenalinovému rauši,“ řekl Daily Mail jeden z bezpečnostních pracovníků, kteří byli svědky nehody.

Při tragické nehodě na rozjezdové dráze letiště nedaleko Yorku Eisenberg v obrovské rychlosti vyjel z dráhy a vyletěl do vzduchu, kde se s autem přetočil. Byl na místě mrtvý.

„Všichni ho znali a obdivovali za jeho nehynoucí nadšení, s nímž do každého projektu šel. Svým pozitivním přístupem, optimismem a entuziasmem vždy dokázal nakazit každého, kdo se s ním potkal,“ uvedla truchlící rodina v prohlášení.

Eisenberg v roce 1995 začal podnikat se svojí značkou doplňkové výživy pro sportovce Maximuscle, protože se v mládí věnoval kulturistice. Do byznysu zaplul už relativně velmi brzy po střední škole. „Neměl jsem pohodlné šťastné dětství. Ale došlo mi, že z problémů se člověk může dostat jedině tvrdou prací a velkou snahou, a když upadne, musí vždycky zase vstát,“ řekl o sobě Zef v jednom rozhovoru.

Na stejném místě, jako začátkem října rekordman Zef, v roce 2006 havaroval i moderátor slavného motoristického magazínu Top Gear Richard Hammond. Ten nehodu přežil, ale strávil dva týdny v kómatu. A pak ho ještě dlouhou dobu dávali dohromady...

yokky ( 5. října 2020 16:29 )

joo roupy 🚑🚑🚑🚑🚑🚑🚑🚑jsou SVINA

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání