Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Pohřešovanou ženu našli po dvou letech na moři: Její dcera popsala, co se stalo

Autor: shp - 
2. října 2020
05:02

Kolumbijka Angelica Gaitanová (46) byla celé dva roky nezvěstná. Jako by se po ní slehla země. Nakonec ji překvapivě vydalo moře. Živou, ale viditelně vysílenou a psychicky na dně. O tom, co se s ženou nejspíš stalo, promluvila její vlastní dcera Paula Castiblancová.

Amigos les comparto todos los vídeos que logré al momento del rescate en Altamar de Angélica Gaitan frente a las costas del municipio de Puerto Colombia el día sábado 26 de Septiembre de 2020 !

Zveřejnil(a) Rolando Visbal Lux dne Úterý 29. září 2020

Celý svět obletěly záběry, jak dva rybáři Rolando a Gustavo zachránili Angelicu z moře asi dva kilometry od pobřežního města Puerto Colombia. Byla vysílená a zničená. Poté, co jí podali vodu, byla její první slova: „Znovu jsem se narodila. Bůh nechtěl, abych zemřela.

Přivolaným záchranářům pak přiznala, že se na moře vydala spáchat sebevraždu. „Už jsem nechtěla pokračovat,“ vypověděla podle Mirroru. Z domova utekla prý kvůli domácímu násilí ze strany svého partnera, které už nedokázala snášet. Její dcera však tvrdí něco jiného.

Sužovaly ji panické ataky

Angelica měla prý silné panické ataky, byla paranoidní a myslela si, že je pronásledována lidmi, kteří si pro ni jdou. „Myslíme si, že během doby, co byla pohřešovaná, se jí mohlo stát něco, co způsobilo její psychologické trauma,“ řekla jménem rodiny.

Pokaždé, když viděla drahé auto, začala křičet a říkala, že si pro ni jdou a že do žádného z aut nesmíme nastoupit. Zakrývala si hlavu a říkala, že po ní jde nějaký muž,“ dodala Paula. Podle kolumbijských médií byla Angelica ve vodě dlouhých osm hodin.

Žila u bratra?

Proto byla silně podchlazená. Paula nyní se sestrou vybírá peníze od dobrodinců, aby mohly maminku transportovat do Bogoty, kde nyní žijí. Rodina se chce o Angelicu postarat. Dva roky, co byla nezvěstná, žila podle všeho nejspíš u bratra v Ekvádoru, kde muž bydlí.

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince důvěry 800 155 555 nebo v Centru krizové intervence 284 016 666. Služby jsou poskytovány nonstop.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání