Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Na motorkáře spadl drát vysokého napětí: Těžce popálení leží v nemocnici!

Autor: ran - 
28. září 2020
17:28

Poškozený drát vysokého napětí spadl na učitele a jeho žáka na motorce v provincii Pathum Thani ve středním Thajsku. Sloupy a kabely zřejmě poškodila bouřka, která se prohnala oblastí týden předtím. Oba se z hrůzného zážitku zotavují v nemocnici. Dramatický okamžik zachytila kamera jednoho z účastníků provozu.

Na tuhle cestu z vyučování ani jeden dlouho nezapomene! Výuka skončila a učitel Piyaphan Phadawan (25) nabídl svému žákovi Sritawatu Sisanovi (15) svezení na motocyklu. Vydali se na cestu domů, místo tam ale skončili v nemocnici. Plány na večer jim 22. září překazila obrovská nešťastná náhoda.

V průběhu cesty se oba rozhodli, že si udělají přestávku, zastavili proto na chvíli u krajnice. Bohužel si vybrali špatné místo - přímo pod nestabilním vedením vysokého napětí. Jen co zabrzdili, spadl na ně drát elektrického vedení. Jakmile se dotkl motorky, následoval dramatický výbuch, který zažehl silný požár. Stačilo málo a cestovatelský pár mohl skončit na márách.

„Měli jsem štěstí, že jsme vůbec přežili, bylo to děsivé,“ prozradil z nemocnice student. Zatímco on stačil odskočit, když mu plameny začaly olizovat nohu, učitel utrpěl vážné popáleniny. Oba odvezli záchranáři. Studenta oheň poranil na noze, učitel ale dopadl o dost vážněji - schytal to na celé ruce, trupu i noze.

Následky havárie však mohly být ještě horší, kdyby duchapřítomný kolemjedoucí automobilista Wasutha Ngamsuwan nepřispěchal s hasicím přístrojem a divoké plameny nezkrotil. Podle policie sloup vedení poškodila bouřka, která se oblastí prohnala minulý týden.  

 

PPP150W ( 28. září 2020 22:28 )

Stačí se podívat na "odbornou" instalaci rozvodů a lze se divit, že k něčemu podobnému nedošlo daleko dříve.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání