Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Chlapec (†12) uhořel po boku svého psa, když je dostihl požár. Jeho babičku čekal stejný osud

Autor: jžk - 
14. září 2020
10:07

Teprve dvanáctiletý Wyatt Tofte zemřel se svým mazlíčkem poté, co se pokusil o útěk před obrovským požárem, který zachvátil jeho domov na venkově v Oregonu.

Pozůstatky chlapce byly nalezeny vedle ostatků jeho psa, když se ve středu prohnal veliký požár městem Lyons.

Wyatt s pejskem uprchli z domu ve chvíli, když se k nim přiblížil „Santiamský oheň“, jak se začalo rozsáhlým požárům v Oregonu přezdívat.

Rodina Wyatteho sdílela na sociální síti zoufalé prosby o pomoc s jeho nalezením, brzy se však objevily zprávy o jeho smrti.

V požáru zahynula i chlapcova babička Peggy Mossová a jeho matka, Melissa Mossová, leží s popáleninami v nemocnici ve vážném stavu.

Zdrcená rodina vzdala dvanáctiletému chlapci a jeho babičce hold na facebooku, když napsali, že „Wyatt byl milován a zbožňován celou rodinou a přáteli a Peggy byla milovanou a důležitou osobou širší rodiny“.  

Požáry v Oregonu přinutili více jak půl milionu lidí (což je cca 10 % populace státu) evakuovat své domovy napříč severozápadním Pacifikem. Oheň zasáhl také Kalifornii a Washington, prozatím si vybral minimálně 23 obětí na celém západním pobřeží USA. San Francisco, které bylo celé zahaleno do děsivého žlutooranžového oparu, přirovnávají lidé ke scéně z dystopického sci-fi filmu Blade Runner 2049.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání