Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Populární herec Jefremov míří na 8 let za mříže: V opilosti zavinil tragickou nehodu

Autor: ČTK, ran - 
8. září 2020
15:44

Incident se stal 8. června v Moskvě a známý ruský herec Michail Jefremov ji způsobil v opilosti. Jednoho člověka při ní zabil. Tragickou událost zachytily bezpečnostní kamery. Herec se ke skutku přiznal, projevil lítost. Půjde si sednout na 8 let.

Pouliční kamery zachytily okamžik, kdy hercův terénní vůz v noci na víceproudé vozovce před sídlem ruského ministerstva zahraničí přejíždí přes středovou čáru a čelně naráží do protijedoucího auta. Podle očitých svědků byl herec opilý, což po vyšetření potvrdila také policie. Zraněný řidič druhého vozu později zemřel.

Prokuratura původně žádala trest v délce 11 let ve věznici s přísným režimem. Soud ale v úterý herce odsoudil na 8 let. Do trestu mu přitom započítal jen půldruhého měsíce stráveného v domácím vězení, ačkoli v něm Jefremov byl měsíce tři.

Jefremovův právník Elman Pašajev soudu navrhl, aby herci uložil trest, který není spojený s uvězněním, anebo aby ho v krajním případě poslal do vězení s mírným režimem. Sám Jefremov se podle agentury TASS ve své závěrečné řeči k vině přiznal, projevil lítost a zároveň trest požadovaný státním zástupcem přirovnal k rozsudku smrti.

Jefremov pochází z herecké rodiny a začal hrát už v dětství. Uznání kritiků získal například rolí jednoho z porotců ve filmu Dvanáct režiséra Nikity Michalkova z roku 2007, který byl oceněný Zlatým lvem na festivalu v Benátkách.

iFender ( 8. září 2020 16:49 )

Prirovnal svuj trest k trestu smrti.To pro me znamena zadna pokora ve skutecnosti lituje hlavne sebe.Himmel Herr Gott to nemel ani na "taxika"? Blbec!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání