Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Vražda 5 dětí: Přeživší Marcel (11) napsal kamarádům mrazivou zprávu o mrtvých sourozencích

Autor: jel - 
7. září 2020
15:29

Německem otřásl hrůzný případ, který se odehrál minulý týden v Solingenu. Sedmadvacetiletá Christiane měla zavraždit svých pět dětí. Přežil jenom nejstarší Marcel (11), zřejmě ho zachránilo, že byl v době, kdy se hrůzy děly, ve škole. Důvodem, proč se Christiane uchýlila ke strašlivému činu, byly zřejmě problémy s partnerem, sama se pak pokusila o sebevraždu. Přeživší chlapec předtím poslal svému kamarádovi děsivou zprávu.

Luca (†8), Timo (†6), Sophie (†3), Leonie (†2 a Melina (†1) byli pravděpodobně uškrceni. Matka jim předtím měla podat sedativa. Před vraždami napsala své matce, že děti zabila a aby poslala do domu policii.

„Předpokládáme, že to udělala v době nervového zhroucení,“ řekl Marcel Maierhofer, vedoucí místního oddělení vražd. Podle neoficiálních informací mohla žena zabít své děti kvůli špatným vztahům se svým partnerem a otcem nejmladších tří, se kterým žila odděleně. Před vraždami měla totiž prý napsat babičce dětí, že je kvůli rozchodu na dně. 

Když vyzvedla Marcela ze školy, vydala se s ním na cestu za babičkou. Z vlaku však vystoupila v Düsseldorfu, rozloučila se se synem a pokusila se zabít skokem pod jedoucí lokomotivu. Srážku s vlakem přežila a je v kritickém stavu v nemocnici, vyšetřovatelé uvedli, že ji později budou muset vyslechnout, nyní to však prý není možné.

Už mě neuvidíte

Podle místních medií je možné, že Marcel sebevražedný pokus své matky neviděl, později byl nalezen živ a zdráv u své babičky. O smrti svých sourozenců však nejspíš věděl, protože napsal svým kamarádům děsivou zprávu. „Jen jsem vám chtěl říct, že mě už neuvidíte, protože moji sourozenci jsou mrtví,“ napsal prý skupině přátel. Kamarád Max to považoval za hloupý vtip, s Marcelem se znali pouze dva měsíce, trávili spolu ale hodně času. O Marcelových sourozencích Max jenom slyšel, nikdy je neviděl. 

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince důvěry: 800 155 555 nebo v Centru krizové intervence: 284 016 666. Děti a mladiství se mohou obrátit na Linku bezpečí: 116 111. Služby jsou poskytovány nonstop a zdarma.

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání