Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Postiženou matku pohřbil zaživa: V hrobu strávila tři dny!

Postiženou matku pohřbil zaživa. Po třech dnech se žena dostala ven.
Postiženou matku pohřbil zaživa. Po třech dnech se žena dostala ven.  (Autor: Twitter)
Autor: DH, ČTK - 
8. května 2020
09:51

Policie na severu Číny řeší otřesný případ. Z pokusu o vraždu obvinila muže, který se podle všech indicií chtěl zbavit své tělesně postižené maminky tak, že ji pohřbí zaživa. Devětasedmdesátiletá žena si ovšem dokázala přivolat pomoc a přežila. V jámě byla tři dny.    

Osmapadesátiletý muž, kterého policie identifikovala pouze příjmením Ma, se doma staral o svou částečně ochrnutou matku. Jeho manželka při výslechu řekla, že ji 2. května odvezl z domu na trakaři a ona se potom už zpátky nevrátila. Po třech dnech se začalo její zmizení vyšetřovat a Ma skončil ve věznici v okrese Ťing-pien, který se nachází v provincii Ša-an-si.

Muž podle všeho matku odložil do opuštěného hrobu a zasypal hlínou. Záchranáři uvedli, že navzdory traumatu žena ve chvíli, kdy k ní dorazili, volala slabě o pomoc. Policie zatím případ nechtěla komentovat.

Čínská média uvedla, že syn se nejspíš chtěl matky zbavit proto, aby se o ni už nemusel dál starat. Agentura AP připomněla, že v mnoha oblastech Číny, zejména těch zemědělských, v podstatě neexistuje sociální podpora osob, které pečují o rodiče nebo o své blízké s hendikepem. Péči nezajišťuje ani stát a očekává se, že ji zvládnou zajistit rodiny samy.

Citronel ( 8. května 2020 12:15 )

Se mnou se v bouřce zasekl výtah,asi během 5 vteřin jsem začal panikařit,hrůza z toho,že se udusim,už jsem se chystal se ven prokopat a v tom výtah sjel do přízemí.Kdybych se prokopal a sápal se ven,tak mě to přepůlí,je tak nastaven,při potížích když naskočí proud,tak sjede až dolů.Takže taky jsem tu hrůzu prožil.Nesuďte ho,až budete přeba­lovat­,krmit­,pře­vlíkat­,mýt a spoustu jiných činností u nemohoucího a až nebudete mít co jíst,protože se od rodiče nemůžete vzdálit a nemáte ani rodič,ani vy žádný příjem,nikdo vám nepomůže,tak vám z toho taky možná šlehne.U nás máme přeplněné ústavy,to si pak můžeme dovolit ostatní kritizovat,že my bysme nikdy.

sepia ( 8. května 2020 11:33 )

mohli by ho potom do žumpy hodiť a ešte naň nasrať!

sepia ( 8. května 2020 11:32 )

Že ho v p..i neudusila keď bol maly ako makové zrnko!!!!! 😠
Hento nie sú ľudia 90% z nich sú nejakí roboti alebo mimozemstania bez citu!!!!! Chudák ta babka

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání