Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Nehoda u Smečna si vyžádala dva mrtvé: Lidé na internetu lynčovali nevinného řidiče BMW

Autor: VaB - 
18. srpna 2020
09:10

Při tragické nehodě dvou aut na Kladensku zemřeli dva členové dobrovolných hasičů Luděk a Helena. Na sociálních sítích za viníka označují řidiče BMW, vše je ale tak trochu jinak.

Ve čtvrtek došlo u Smečna na Kladensku k čelnímu střetu dvou aut. Jedno auto zůstalo v příkopě, druhé na silnici. Ve fordu byl tou dobou Luděk (†59) s Helenou (†60), i přes rychlou pomoc a náročné vystříhávání na místě ale zemřeli. Řidič BMW přežil, utrpěl lehká zranění. 

Šlo o dobrovolné hasiče z Nového Strašecí. „Během včerejší dopravní nehody u obce Smečno došlo k úmrtí Luďka J. a Heleny R., kteří byli členy našeho sboru. Na jejich počest byl vyvěšen černý prapor na hasičské zbrojnici v Novém Strašecí,“ napsali hasiči na facebooku.

Na sociálních sítích lidé, aniž by znali průběh vyšetřování a přesné příčiny dopravní nehody, označovali za viníka řidiče BMW. „Zase jeden mistr světa v BMW,“ napsal Zdeněk. Viníkem ale není řidič nechvalně proslulé značky, v nehodě totiž figuruje řidička, která je pravděpodobným viníkem. „Ti mrtví jsou můj bratr a švagrová. A ten řidič ať se smaží v pekle a je jedno, jestli měl BMW,“ napsala příbuzná mrtvých.

„Sedmačtyřicetiletá řidička (37) osobního vozidla Renault Megane jedoucí z Kladna na Smečno na trojramenné křižovatce nerespektovala dopravní značku ‚Dej přednost v jízdě‘, vjela do prostoru křižovatky před přijíždějící automobil BMW X4,“ uvedla policejní mluvčí Michaela Nováková.

Řidič BMW (49) se chtěl renaultu vyhnout, strhl proto řízení doleva. „Automobil se však dostal do smyku, ve kterém vjel na pravou krajnici a následně do protisměru, kde se čelně střetl s protijedoucím osobním vozidlem Ford Fusion. Ford byl vlivem nárazu odhozen vpravo mimo komunikaci,“ dodala mluvčí. „Přesné příčiny a průběh dopravní nehody jsou stále v šetření. Budou vyžádány znalecké posudky z oboru dopravy a soudního lékařství,“ zakončila Nováková. 

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání