Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Boss slovenské mafie Černák se přiznal ke 14 vraždám! Soud mu ale trest nedal

Autor: ran - 
11. srpna 2020
16:03

Mafián se přiznal ke 14 vraždám, ale prokurátor usoudil, že jedno doživotí, které si zločinec už odpykává, bude stačit. Bývalý slovenský mafiánský boss Černák se přiznal již v prosinci 2019, nyní soud konečně vynesl rozhodnutí.      

Mafiánský šéf slovenského podsvětí Mikuláš Černák před okresním banskobystrickým soudem zopakoval přiznání k 16 trestným činům, z toho ke 14 vraždám. Nebylo to ale jen tak zadarmo. Soud totiž od trestu upustil.

Černák podle webu Noviny.sk a televize JOJ uzavřel na konci roku 2019 se státním zástupcem dohodu o vině a trestu. Soud tak - v závislosti na této dohodě - za to, že se Černák přiznal, uznal již dříve udělený doživotní trest jako dostatečný. Mafián si odpykává doživotní trest s podmínečným propuštěním.

Na stejném stání, na kterém se rozhodlo o Černákovi, padl rozsudek i pro jeho pravou ruku Miloše Kaštana. Ten od soudu odešel se souhrnným trestem 20 let a jednoho měsíce. Černák se tak stal počtem obětí nejhorším sériovým vrahem Slovenska. Doposud se považovalo za největšího sériového vraha Ondrej Rigo, který má na svědomí minimálně devět obětí.

Odsouzený mafián Černák zřejmě chtěl působit jako boss „non plus ultra“, proto se, ještě když byl na svobodě, věnoval chovu tygrů, jak se na správného mafiána sluší a patří. Respektive chlubil se jimi, ale o šelmy se za něj většinou starali jiní - on měl plné ruce jiné „práce“.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání