Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Muž utřásl vnoučka (†3 měs.) k smrti: Prý se chtěl konečně vyspat

Autor: shp - 
30. července 2020
16:04

Extrémně vystresovaný a deprimovaný dědeček z australského Midlandu utřásl svého tříměsíčního vnoučka k smrti. K činu, který spáchal v květnu 2016, se Wayne William Downing (48) nakonec přiznal. Smrt dítěte ho prý bude trápit až do konce života.

Downing se přiznal k zabití malého Noaha loni. Původně policii nepřiznal, co se v osudný den stalo. Nakonec ho ale přemohlo svědomí a strážcům zákona řekl, že chtěl chlapcem potřást, aby ho uspal.

Muž předtím zoufale hledal jeho matku, svou dceru, která je drogově závislá. Metamfetamin užívala dokonce při těhotenství, kdy Noaha čekala. Jenže žena byla k nenalezení a muži povolily nervy. S dítětem lomcoval čtyři až šest sekund, a to ho zabilo.

Bylo to prý „malé“ potřesení

„Bylo to jen malé potřesení. Viděl jsem jeho hlavičku, jak se hýbe ze strany na stranu a zepředu dozadu. Jakmile jsem ho položil dolů, uvědomil jsem si, co jsem udělal. Jenom jsem se ho snažil uspat, abych se mohl vyspat,“ přiznal dle ABC News.

Pitva odhalila, že dítě utrpělo poranění očí, mozku a páteře. „Můj klient se hluboce stydí za své činy,“ uvedl Downingův právník Peter Collins. Dítě bylo v jeho péči kvůli nekompetenci matky. V činu dědečka údajně sehrál obrovskou roli stres a nedostatek spánku.

Děda: Navždy za to budu platit

„Moje úzkost a deprese mě zahltily. Ať se stane cokoliv, budu za to navždy platit. Nikdy se přes to nepřenesu,“ uvedl Downing. Rozsudek nad dědečkem, který je ve vazbě od loňského srpna, bude podle všeho vynesen už ve čtvrtek.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání