Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Chlapeček (†4) zemřel při děsivé bouři. Vichr na něj shodil strom

Autor: shp - 
28. srpna 2020
20:35

Na procházky pořádně chodit nemohl kvůli opatřením vyhlášeným kvůli pandemii koronaviru. Když už se maličký Ayan Kapoor (†4) z australského předměstí Blackburn South konečně dostal s rodinou ven, přiřítila se bouře děsivých rozměrů. Její úřadování stálo nakonec dítě život.

Zběsilá bouře se přihnala přes Melbourne až na předměstí, kde počasí způsobilo neuvěřitelnou kalamitu. Kvůli přerušeným drátům vypadla rozsáhlá elektrická síť a na předměstích zůstalo přes 50 tisíc domácností bez elektřiny.

Kapoorovi kvůli karanténě nemohli vzít děti na hřiště nebo do zábavních center. Rozhodli se proto, že je vezmou jen tak na procházku tichou čtvrtí, uvedl portál Daily Mail. Jenže se přihnala bouře a během pár okamžiků bylo zle.

Vichr ze země vytrhl obrovský strom a povalil ho přímo na Ayana. Dítě bylo na místě mrtvé. „Byl s tátou a sestrou. Byli spolu a zrovna před pár minutami opustili domov, aby se vydali na denní rozcvičku,“ řekl webu chlapcův strýc Munish Chawla.

Podle něj je na tom nyní celá rodina velmi špatně. „Byl to tak statný strom,“ podivuje se dále nad tím, jak byl vítr silný. Chlapec přitom není jedinou obětí bouře. Stržené stromy zabily celkem tři lidi. V tu noc obdrželi záchranářilo 1700 vyděšených telefonátů...

Video: Při jaké rychlosti větru už člověk nemůže ani dýchat?

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání