Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

„Podříznu ji a hodím dolů!“ Matka miminka popsala, co předcházelo hororu u Sezemic. Tyran skončil ve vazbě

Aktualizováno -
28. července 2020
19:43
Autor: Jitka Pecharová, jel - 
26. července 2020
19:46

Drama se odehrálo v sobotu večer v Sezemicích na Pardubicku. Opilý muž (24) tu z druhého patra domu hrozil, že podřeže a vyhodí z okna svou sedmitýdenní dcerku! Maminka dítěte jen zoufale přihlížela. Otec dítěte byl podle jejích slov násilník a týral i ji. Teď mu hrozí 12 let. Soud ho v úterý umístil do vazby.

Strašlivou podívanou sledovali lidé v ulici společně s policisty, kteří v osm večer přijeli s mužem vyjednávat a přesvědčit jej, aby miminku neubližoval. Před domem s nimi stála i matka kojence. Musela být k smrti vyděšená, když slyšela výhrůžky a viděla, jak se muž s plačícím dítětem v náručí několikrát vyklonil z okna, a jednou dokonce vrávoral na parapetu.

Mlátil i mě, vylíčila matka

Maminka nebohého dítěte promluvila pro CNN Prima News. Údajně odešla na koupaliště a nechala dítě na hlídání partnerovi, ten se ovšem opil a výhrůžkami přítelkyni nutil, aby se vrátila domů. „Jestli nepřijedu domů, tak že ji zabije. No a to už začal křičet i tady, že ji zabije, držel jí nůž u pusy,“ prozradila matka.

„Já jsem byla tady s policisty, abych jim byla k dispozici. On dřív napadal i mě, mlátil mě, vyhrožoval mi,“ dodala. 

Jak uvedla CNN Prima News, můž měl mít problémy se zákonem už v minulosti. „Byl dvakrát ve vězení,“ prozradil televizi svědek incidentu.

Video  Zvukový záznam vyjednávání s mužem, který u Pardubic hrozil vyhozením kojence z okna  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Házel nádobí a nože

„Takže vám to říkám naposledy. Buďto půjde matka nahoru, zakouříme si tady v okně a všechno bude v pořádku, nebo to smradlavý uječený dítě podřežu a hodím ho dolů. Máte na to zkur… posledních pět minut,“ blábolil opilý šílenec.

Během vyhrožování házel z okna na policejní vyjednavačku nádobí a nože a poléval ji vínem. „Napětí a strach o miminko by se mezi přítomnými daly doslova krájet,“ popsala policejní mluvčí Markéta Janovská atmosféru při vyjednávání, které po více než třech hodinách nakonec ukončil v jedenáct v noci zákrok zásahové jednotky.

Video  Policista vynáší plačící miminko z domu a předává ho záchranářům  - Policie ČR
Video se připravuje ...

„Vstoupila do bytu a muže zadržela. Ze dveří domu vyšel policista s plačícím kojencem, kterého si hned převzali zdravotníci,“ uvedla Janovská. Zatčený otec měl v dechu přes 1,5 promile alkoholu. Policie včera otce kojence obvinila z trestných činů braní rukojmí a násilí proti úřední osobě, za které může být potrestán až 12 lety odnětí svobody. Soud v úterý rozhodoval o vzetí muže do vazby. Nakonec ho do ní umístil.

 

jonn ( 28. července 2020 21:40 )

Ta kráva taky nebude svatá.

smeagol ( 27. července 2020 19:12 )

Tomu, ze je 24 let. Odporny, vychlastany a vyzrany. Pochybuju, ze socialka neco kloudneho udela.

smeagol ( 27. července 2020 19:07 )

Otec na h***o a matka neni o nic lepsi. Naopak, ona vedela, s kym ma tu cest, a odesla pryc. Chudak dite, dostalo do vybavy slusny geneticky material.

Kadelnix ( 27. července 2020 13:39 )

Trubka tu měli zavřít a jeho odbouchnout

Inka ( 27. července 2020 09:44 )

Co dělala ta mrcha na koupališti ?! Nechat doma kojence a odejít, navíc věděla s kým...to měl ten ubožák i kojit ?! Tato tzv matka hyena je odpovědná za všechno, co se odehrálo. Zabedbala péči ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání