Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Vězeňský kuchař Jirka zachránil v parku život běžci: Manželka poděkovala dojemným dopisem

Autor: VaB - 
26. července 2020
15:09

Kuchař z Vazební věznice Olomouc Jiří Bodinek zachránil v únoru lidský život. V parku náhle zkolaboval muž, on ale neváhal a začal s resuscitací, a muži tak zachránil život. Od manželky zachráněného muže mu do práce přišel děkovný dopis.

V únoru se Jiří Bodinek, kuchař z Vazební věznice Olomouc, pohyboval v olomouckém parku, kousek od něj ale náhle zkolaboval muž, který tam běhal. „Jiří Bodinek si všiml náhlého kolapsu běžce a neprodleně mu poskytl první pomoc. Nejen, že tak odvrátil akutní ohrožení jeho života, ale následně ho kvalifikovanou pomocí stabilizoval až do příjezdu zdravotní záchranné služby,“ uvádí Vězeňská Služba na svém Facebooku. 

Několik měsíců od činu přišel od manželky zachráněného muže děkovný dopis. „Chtěla bych Vám vyjádřit poděkování pro Vašeho zaměstnance pana Jiřího, který je u Vás zaměstnán jako kuchař. Když se vracel v noci přes park z práce domů, uviděl mého manžela, který si šel rekreačně zaběhat, jak náhle upadl,“ napsala v dopise žena.

První pomoc, kterou kuchař poskytl, byla na výbornou. Muže po kolapsu oživoval 20 minut. „Nahrazoval práci manželova srdíčka,“ stojí v dopise. Zachráněný muž byl šest dní v umělém spánku, rodina prožívala těžké časy. „Muž prodělal těžký infarkt a zápal plic… Pak se manžel probral a je bez následků, krom výpadku paměti daného období,“ uvedla vděčná manželka. Jejímu muži byl voperován defibrilátor.

„Kdyby nebylo pana Bodinka, naše životy by se diametrálně změnily. Považovala jsem za nutné Vás o tom informovat a podělit se o tuto událost, abyste věděli, jak skvělého, rozhodného a odborného člověka máte ve svém zaměstnání,“ uzavřela žena. 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání