Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Lhotu u Příbramě ovládl smutek po trojnásobné tragédii: Zdrcená Vlasta K. odjela, obec chystá sbírku

Autor: rc, jad, bar - 
23. července 2020
05:03

Ticho a liduprázdné ulice! Tak to vypadalo ve středu celý den ve Lhotě u Příbramě. Obyvatelé středočeské vesničky jako by se nemohli vypořádat s tragédií, která v pondělí otřásla obcí. V místním rybníce byli nalezeni tři mrtví z jedné rodiny – dědeček Radek K., syn Martin M. a vnouček Radeček Š. V obci byl na stožáru vyvěšen černý prapor a místní hasiči ruší pouť. Na místo neštěstí chodí lidé zapalovat svíčky.

Starostka Eva Drmlová vyvěsila ve středu odpoledne před budovou obecního úřadu černý prapor. „Stožáry máme nové asi dva týdny a zatím tady vlála jen obecní vlajka. Ani ve snu by mě nenapadlo, že je budeme muset použít při takovém neštěstí,“ řekla Blesku a hlas se jí chvěl.

„Nechali jsme zřídit transparentní účet na pomoc rodině paní Vlasty, která přišla o manžela, syna a vnuka. Pojmenovaný je Sbírka pro rodinu obětí ve Lhotě u Příbramě a bude aktivní od čtvrtečního dopoledne,“ doplnila starostka Lhoty. Finančně hodlá pomoci i vedení obce. „Budeme o tom jednat v úterý na veřejném zasedání,“ dodala starostka pro server Pribram.cz.

Na místo tragédie lidé nosí svíčky

Hasiči se kvůli tragédii rozhodli, že zruší pouťovou zábavu, která se měla konat v sobotu. Zrušení akce oznámili na sociální síti facebook. „Z důvodu včerejší tragické události se sobotní pouťová zábava ruší. Děkujeme za pochopení,“ oznámili v úterý na sociální síti. Místo pouťového veselí lidé mohou přijít na pietní místa a uctít památku tragicky zesnulých. „Lidé mohou přijít a uctít památku zemřelých také k rybníku, kde během včerejška vzniklo pietní místo,“ řekla starostka pro zmíněný portál.

K neštěstí došlo v pondělí. Radek K. šel podle všeho zkontrolovat čerpadlo, kterým nasával z rybníka vodu na zalévání. Jakmile vkročil do vody, zasáhl ho proud. Syn s vnukem mu spěchali na pomoc a v rybníku zemřeli i oni.

Těla obětí našla babička Vlasta K. „Pejskové štěkali u vrat, co máme k rybníku, tak jsem vzala baterku a tam je viděla. Všechny tři,“ popisovala Blesku. Podle ní byl Radek elektrikář a měření neukázalo žádnou závadu. Domnívá se proto, že vadné muselo být samotné čerpadlo, které přitom bylo, jak uvedla, staré jen asi rok. Policie čeká na znalecké posudky, které by měly stanovit příčinu neštěstí. Sama žena ještě ve středu ze Lhoty odjela. „Nechce si připomínat hrůzu, kterou prožila,“ shodují se sousedé.

Video  Vlasta K. řekla, jak našla utonulé muže a co potom dělala  - David Malík
Video se připravuje ...

Uživatel_5517423 ( 12. dubna 2021 03:13 )

Pokud se nepletu . Jedna se o pravého otce mě nevlastní sestry,které se ujal můj tata a vychoval za svou . To,ze tento pan nezaplatil ani korunu na alimenty za ni a sedel ve vězení už v reportáži nepoví ????.... Tragédie to je,ale už tu nepoví v článku , ze se vykaslal na svoje první dítě a toto co se stalo je karma. Plus to,ze sedel ve vězení ...

Jirik-ta ( 26. července 2020 19:25 )

v baráku zbyla už jen ona a to díky zaměstnání a že čerpadlo slyšela a vypnula

Jirik-ta ( 26. července 2020 19:22 )

Jirik-ta ( 26. července 2020 19:20 )

samozřejmě že má být odpojené čerpadlo a až pak atd. . Ale kdybych ho tam viděl tak bych myslel že mu je špatně a aby se neutopil snažil bych se ho vytáhnout hned. Zkrátka měl to špatně zabez­peče­né(prou­dová ochrana) poučení ostatních zejména vnuka. A přibližovat se až po odpojení el. proudu. Takto zlikvidoval málem celou rodinu. Kdyby paní večer čerpadlo neslyšela tak ho nevypne a atd. Kdo ví co měli na nohách-nazouváky.?

y1xcvbnm ( 23. července 2020 13:56 )

stále ještě nechápu co dělali??? čerpali si vodu z rybníku to se smí??? čerpadlo nečerpalo a tak vlezli do vody aby ho opravili?? zapnuté?? to by snad idiot neudělal a on byl prá elektrikář. To tam lezli všichni tři?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání