Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Bestiální vrah Roubal krmil oběťmi prasata: Zabil prý i teprve šestiletou holčičku!

Autor: dce - 
29. června 2020
20:06

Příběh Ivana Roubala působí, jak špatně vymyšlený thriller. Zabíjel lidi pro jejich majetek a mrtvoly servíroval prasatům na své chalupě jménem Pohádka. Loni se navíc objevily informace, že měl zavraždit i teprve šestiletou holčičku! Jeho chování po vraždách ovšem nebylo příliš chytré – majetek mrtvých rozprodával, jako by byl jeho, a používal jejich auta. 

Roubal se narodil v roce 1951. Studoval zemědělskou školu a ještě před revolucí patřil mezi Svědky Jehovovy. V roce 1991 si pronajal chalupu v pohraničí s názvem Pohádka. Původně chtěl chovat jeleny, ale nedostal povolení a tak si pořídil vietnamská prasata.

Brzy se seznámil s mužem, který chtěl v sousedství vystavět vodní pilu. S Roubalem se stali partnery, ale netrvalo dlouho a muž zmizel. Roubal to vysvětlil tím, že se svou ruskou přítelkyní odcestoval do Německa. Jenže prakticky ihned začal rozprodávat jejich majetek, čímž se stal podezřelým.

Jakoby to nestačilo, svému synovi Roubal vyprávěl, že pár sousedů zabil a dal je sežrat prasatům. Přesto soud rozhodl, že dokud nebudou nalezena těla, je možné, že jsou stále naživu.

V roce 1992 zmizel z okolí taxikář Vladimír Strnad, kterého naposledy viděli v Praze s Roubalem, odjížděli a každý řídil své auto. Roubal ho zabil a jeho tělo hodil v Zákupech do septiku cizího domu a začal jezdit autem zavražděného. Tělo bylo nalezeno o rok později, ale v takovém stavu, že nebylo možné zjistit příčinu smrti.

Ještě v roce 1992 zmizel prodavač bižuterie Václav Horký – i jeho vozidlo si Roubal přivlastnil. Muž nebyl nikdy nalezen.

Roku 1993 se seznámil přes inzerát s Josefem Suchánkem, kterého brzy na to zabil a jeho tělo hodil do rybníka ve Veselí nad Lužnicí. Krátce poté byl Suchánkův byt vykraden. Tělo se našlo při vypouštění rybníka ještě tentýž rok.

Koncem roku 1993 byl ve svém bytě nalezen mrtvý prodejce porna Václav Dlouhý. Byl svázán do samoškrtícího kozelce, kdy se oběť sama uškrtí vahou vlastního těla – šlo o Roubalovo poznávací znamení. Zde se Roubal hájil, že muž se zabil sám při sadomaso hrátkách.

Posledním a osudným zločinem se pro Roubala stalo vykradení pražské autopůjčovny, jež podnikl s dalšími muži. Později se do objektu vrátil a tři muže, kteří zde byli, svázal do svého oblíbeného kozelce. Jenže jeden z mužů se dokázal vyprostit a vše i s podobou vraha nahlásil policii.

Reportéři Seznam zpráv loni ale přišli s novými informacemi ohledně počtu možných obětí! Policisté prý měli pracovat i s variantou, že Roubal zabil mezi lety 1991 a 1993 na jednom z odpočívadel při cestě z Železné Rudy do Klatov muže s dcerou. Prozradil to sám vrah svým spoluvězňům ve vazbě.

Tvrdil jim, že se jednalo o Němce v černém mercedesu. Jenže když otevřel vůz, všiml si, že uvnitř sedí i cizincova šestiletá dcera. Tak ji zabil taky. Obě těla pak měl zahrabat na blízké skládce. Policisté tehdy žádali německé kolegy o pomoc při vytipování pohřešovaných osob. Na nikoho ale profil dvou zavražděných neseděl.

Soud od roku 1996 probíhal čtyři léta – jednou soudce dokonce zapomněl prodloužit vazbu, a tak musela Roubala policie zatknout hned u vězeňské brány. Prý kvůli podezření ze zdrogování a obav, že by Roubal utekl do Švýcarska. 

V roce 1998 byl Roubal zproštěn obvinění z vražd, protože hlavní svědek si najednou nebyl jistý. Roubal dostal pět let za ozbrojené přepadení autopůjčovny. Celé soudní jednání bylo doprovázeno zvláštními událostmi. Přímo ze soudní síně byli za použití zbraní uneseni dva svědci, později při čtení závěrečné řeči obžaloby byla v soudní budově nahlášena bomba.

Až v roce 1999 soud Roubala uznal vinným z vražd dvou mužů z autopůjčovny – dostal 22 let. O rok později konečně dostal doživotí za další tři vraždy. Roubal se ovšem neustále prohlašoval za nevinného a označil se za „doživotního vězně Havlova svědomí“.

Roubal ve vězení neustále podával kdejaké stížnosti, nejprve na VZP, že mu neposkytla stahovací punčochy, později na vězeňskou službu, že zhoršila jeho zdravotní stav, nebo na ministerstvo spravedlnosti kvůli neoprávněné pětidenní izolaci, neumožnění získání zaměstnání a znemožňování vycházek. Roubal zemřel ve vězení 29. června 2015.

verka1 ( 30. června 2020 04:59 )

Měl chcípnout hned.

JaNat ( 30. června 2020 01:33 )

Můžeš člověka formovat jak chceš, když se dostane na scestí, jsi víš kde....

hulmihosoudruhu ( 29. června 2020 21:10 )

Typický produkt výchovy v socializmu.

Citronel ( 29. června 2020 20:58 )

To byla hnusná doba, po revoluci se většina Čechů za každou cenu drápala nahoru, do toho amnestie vrahů a násilníků toho našeho blba. Najednou samej léčitel, podnikatel. Myslel jsem, že ještě žije, prý se v base nemyl a být v jeho okolí bylo opravdu za trest.

kukuku ( 27. prosince 2015 07:57 )

Tyto nesmysly budou hňupové Tvého ražení opakovat několik století.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání