Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Zemřel sériový vrah Ivan Roubal: Vraždil na děsivém statku na Šumavě

Autor: ČTK, simao - 
30. června 2015
00:01

Ivan Roubal byl odsouzen za pět vražd na doživotí, podle informací České televize však ve vězení zemřel. Další tři vraždy se mu nepodařilo dokázat, těla zmizela. Roubal neblaze „proslavil“ zapadlý statek na Klatovsku, přezdívaný Pohádka.

Ve věznici v Karviné zemřel sériový vrah Ivan Roubal. Ve čtyřiašedesáti letech podlehl nemoci. Uvedla to dnes večer Česká televize (ČT) s odvoláním na Vězeňskou službu ČR.

Roubal si od roku 1999 odpykával trest doživotí za pět vražd spáchaných v první polovině 90. let. Roubal se svými komplici v roce 1994 přepadl pražskou autopůjčovnu Zapap. Dva její majitele svázal do kozelce, čímž se udusili.

Soud mu prokázal i vraždy dvou důchodců z Prahy a taxikáře v Zákupech na Českolipsku. Podle důkazů předložených obžalobou Roubal většinou vraždil ze zištných důvodů.

Oběti házel na statku prasatům?!

Roubal, původně pomocný strojvedoucí a později soukromě hospodařící rolník, byl obžalovaný ještě z dalších tří vražd. Ty se mu ale u soudu nepodařilo prokázat. Vraždit začal patrně poté, co koupil usedlost Christlhof na samotě v šumavských lesích.

Usedlost, přezdívaná Pohádka, přitom měla pořádně temnou minulost. Říkalo se, že se její majitelé zbláznili či měli sklony k sebevraždám. Aktivní člen svědků Jehovových Roubal na usedlosti podle obžaloby zabíjel.

Statek na Šumavě, na kterém měl vraždit Ivan Roubal. Statek na Šumavě, na kterém měl vraždit Ivan Roubal. | Archiv Blesku

Nikdy se však nepřiznal a tajemství kolem osudu jeho obětí odešla na věčnost spolu s ním. Několik let po Roubalově zatčení pak statek za záhadných okolností zachvátily plameny. Statek, ve kterém měl Roubal těla svých obětí předhazovat prasatům...

realistaii ( 30. června 2015 16:24 )

podnikatel, demokrat , takové stalin posílal na sibiř , demokrati je po roce 1989 pustili vraždit lidi ,šéf ODS v Pěnčíně, zavraždil a zapálil člověka udělal to demokraticky a svobodně Zakladatel ODS v Pěnčíně na Prostějovsku Zbyněk Fojtek je obviněný z vraždy prostějovského podnikatele. Před třemi týdny ho zatkla policie. ODS, kterou čekají krajské volby, nyní řeší, co se svým členem dál. Informuje o tom dnešní středomoravská Mladá fronta Dnes Fojtek se podle policie snažil svůj čin zamaskovat. Tělo zavražděného podnikatele odvezl z Prostějovska více než 100 kilometrů daleko na odlehlé místo u Branné na Šumpersku, i s autem ho polil benzinem a zapálil. Tým detektivů případ s pomocí kriminalistických expertů vyřešil za necelé tři týdny. Za vraždou byly podle všeho dluhy.

jity ( 30. června 2015 11:06 )

Právě tací jsou příznivci pravice, stejně jako blázni v psychiatrických léčebnách, ti nenávidí soudruhy a vůbec levici. Jdi se tam podívat co vykřikují.

beda88 ( 30. června 2015 10:59 )

hajzl je už v pekle. takhle dlouho se tady osírat za státní peníze. nikdy jsem smrt nikomu nepřál, dnes je výjimka. měli ho po odsouzení hodit prasatům, jako to dělal on. po 16-ti letech válení se na kavalci i na něho došlo. a to nedávno zažaloval stát, že mu dávají ve vězení obyčejné punčochy na křečové žíly a on, že chce ty dražší. usmaž se tam, hajzle

koko61 ( 30. června 2015 10:40 )

No tak ten by si taky klidně mašli mohl hodit

tgbb. ( 30. června 2015 10:19 )

ČSSD má dnes špatnej den. Zemřel jejich skalní příznivec Roubal.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání