Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Děsivý příběh vraha Roubala: Zabíjel na statku, kde strašilo. Mrtvolami krmil prasata

Autor: shp, hop - 
30. června 2015
11:56

Jeden z nejkrutějších vrahů Česka už skončil v pekle! Ivan Roubal (†64) skonal ve vězení, kde si odpykával doživotní trest za vraždu pěti lidí v 90. letech. Mrtvých ale tehdy bylo možná mnohem víc. Další tři vraždy se mu kvůli nedostatku důkazů nepodařilo prokázat. Roubal se uměl zbavovat těl. Z příběhu vraha tuhne krev v žilách i po jeho smrti…

Roubalovým hrobem se nakonec stala věznice v Karviné. V pondělí se mu udělalo špatně, večer pak vydechl naposledy. Osudnou se mu podle všeho stala nemoc, pravou příčinu vrahovy smrti však odhalí až nařízená pitva.

Věznice byly Roubalovým domovem od roku 1999, kdy byl za své zrůdné činy odsouzen na doživotí. Někdejší průvodce ve vlaku, topič a dřevorubec se nechvalně proslavil jako krutý sadista. Vraždit začal už v roce 1991 poté, co si pořídil prokletý statek Christlhof na Šumavě. Přezdívat mu začal Pohádka.

V něm podle místních straší a je stále prokletý. Muži, kteří zde žili, byli po nějakém čase nalezeni na oprátce. Oběsili se. Ženy se zase zbláznily a již nikdy nebyly příčetné. Poslední podnájemnice před Roubalem se v noci probouzela propocená hrůzou.

Slyšela hlasy a vídala přízraky. Bydlet v Pohádce nedokázala, a tak raději utekla do Německa za příbuznými. Ty největší hrůzy na statku začaly ale až s příchodem Roubala. V prosinci si na něj pozval místního podnikatele a jeho přítelkyni z Ruska.

Statek si přijeli prohlédnout, protože měli zájem ho koupit. Pak se po nich záhadně slehla zem a už je nikdo nikdy neviděl. Místním Roubal napovídal, že odjeli do Německa. Přitom byl viděn, jak jezdí v jejich voze a rozprodává majetek z jejich domu.

Roubalův syn později, když mu bylo sedmnáct let, prohlásil u soudu, že se mu otec přiznal, že je zabil. Jejich mrtvolami pak nakrmil prasata. Později však mladý Roubal svou vlastní výpověď odvolal. Tyto vraždy jeho otci nikdy nebyly prokázány.

V polovině roku 1992 viděli Roubala, jak jede na statek z Prahy taxíkem, který sám řídil. Ve druhém taxíku za ním jel další taxikář. Jeho tělo našli o rok později v žumpě ve vedlejší vesnici. Vraždu se proto prokázat podařilo.

Podezření z další vraždy na něj padlo, když zmizel prodavač bižuterie z Václavského náměstí. Roubal se s ním už rok předtím porval kvůli penězům. Následně podezřele začal jezdit v jeho voze a chtěl prodat jeho dům. Prodavačovo tělo se však nikde nenašlo.

V květnu roku 1993 se přijel za Roubalem na Šumavu podívat důchodce z Prahy. Roubal ho zabil a tělo seniora poté vhodil do rybníka. Hned následujícího dne vykradl jeho byt. Na konci téhož roku byl nalezen mrtvý prodavač pornokazet.

Byl svázaný do kozelce, smyčku měl kolem krku, ale i genitálií. Roubal se u soudu hájil tím, že se smrtí nemá nic společného a že oběť zemřela při sadomasochistických hrátkách nešťastnou náhodou. Jenže Roubal měl u sebe doklady mrtvého muže, a dokonce nosil paruku, aby se mu podobal.

Naposledy vraždil Roubal v roce 1994. S komplici naběhl do pražské autopůjčovny, kde svázal dva její majitele do kozelce. Oba se poté zadusili vlastní vahou. Tehdy již měla policie dokladů dostatek. Roubal byl dopaden téhož roku na náměstí Míru.

fojtikovic ( 1. července 2015 10:00 )

kamjdu ( 30. června 2015 19:44 )

Výraz ve ksiftu jako Kalousek - "já vás mám všechny na háku".

prycsvladou ( 30. června 2015 16:57 )

at se smaží v pekle ta zrůda

tgbb. ( 30. června 2015 15:00 )

Chcípnul vrah Roubal? Žádná škoda, o jednoho socana míň

prycsvladou ( 30. června 2015 14:22 )

 roubal byl nevinny asi tak jako kramný

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání