Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Děsivá nehoda na Jičínsku: Zemřeli muž a žena! Zdravotníci popsali tvrdý boj o životy zraněných

Autor: yks, ČTK - 
24. června 2020
19:20

Silnici I/35 zablokovala ve středu odpoledne u obce Libuň tragická dopravní nehoda. Po srážce osobního automobilu s dodávkou zahynuli dva lidé, další se těžce zranili.

„Na silnici č. I/35 vedoucí z Turnova do Jičína došlo poblíž obce Libuň ke střetu osobního automobilu a dodávky. Silnice je z důvodu vážné dopravní nehody zcela uzavřena. Na místě zasahují složky IZS,“ informovala policie.

Podle informací Blesku jsou na místě bohužel dva mrtví a další dva lidé jsou vážně zranění. K nehodě vyslali záchranáři dva vrtulníky. Jak uvedla ČTK zahynuli muž a žena z auta. Dva zraněné muže z dodávky záchranáři převezly vrtulníky do nemocnic v Hradci Králové a v Liberci. uvedla mluvčí policie Eva Prachařová.

Zraněnému se zastavilo srdce

Situaci na místě popsali také královéhradečtí záchranáři. „Operátoři tísňové linky na místo vyslali jednu lékařskou a dvě záchranářské posádky z Jičína a Nové Paky. Zároveň s nimi na místo odstartovaly hned dva vrtulníky z Hradce králové a Liberce. Na místě záchranáři zjistili, že muž a žena, cestující v osobním automobilu při střetu utrpěli vážná zranění, kterým na místě podlehli,“ popsala královéhradecká záchranka.

„Druzí dva muži, cestující v dodávce, byli ve vraku vozu zaklíněni a vyprostit je museli hasiči. Již v průběhu vyprošťování byli oba muži intenzivně léčeni, stav jednoho z nich si po vyproštění dokonce vyžádal rozšířenou resuscitaci. Po obnově srdeční aktivity jej záchranáři transportovali do traumacentra v královéhradecké nemocnici. V průběhu transportu zraněnému mimo jiné musela být podána krevní transfuze,“ uvedli zdravotníci s tím, že druhý muž byl rovněž letecky transportován do traumacentra v Liberci. „Oba zranění se při předání v nemocnici nacházeli ve velmi vážném stavu,“ dodali záchranáři.

Policisté silnici uzavřeli

Silnice, která je součástí hlavního tahu Hradec Králové - Liberec, byla kvůli nehodě asi tři hodiny neprůjezdná. „Silnice byla zcela uzavřena a na místě zasahují všechny složky Integrovaného záchranného systému. Pro osobní automobily byly zřízeny objízdné trasy, ovšem nákladní automobily po nich neprojedou a musí na místě čekat. Z toho důvodu jim doporučujeme zvolit jinou trasu,“ uvedla pro Blesk policejní mluvčí Eva Prachařová. 

 

bizon_pepa ( 24. června 2020 22:57 )

A vidíš snad v Německu policajty na každém rohu? Pokud mas tolik najeto, jak se kasas, tak bys věděl, ze bezpečnost silničního provozu s výší pokud zas až tak nesouvisí. Ono venkoncem i v tebou zmiňovaném Německu jso kolikrát pokuty za marginální přestupky nižší než u nás.

narmat ( 24. června 2020 20:14 )

Máš houno, když nemáš na autobus a plný máš možná plíny.

starymlok ( 24. června 2020 19:59 )

Mám řidičák plný,kromě autobusu.Učil jsem i v autoškole.Na německých a dalších dálnicích jsem najezdil spoustu km,ale co se děje na naších silnicích
je děs.A policajta nevidíš.A ho-vada si dělají ze silnic autodrom,či závodní okruh.Autoškoly pustí na silnici i totální nemehlo.Tak vypadá realita.

wenzel-trousil ( 24. června 2020 18:29 )

Kazdy den kdyz vyjizdim, tak se modlim k Bohu, abych nepotkal nejake howado.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání