Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Vážná nehoda na Mladoboleslavsku: Šest zraněných, z toho dva kojenci! O kus dál boural další vůz

Aktualizováno -
18. července 2020
15:03
Autor: VaB - 
18. července 2020
12:19

U Čisté na Mladoboleslavsku bourala tři auta, na místě bylo šest zraněných, z toho dvě děti v kojeneckém věku. Zasahovat musely dokonce dva záchranářské vrtulníky. Další vážná nehoda se stala u Obrubce, i tady zasahoval vrtulník. 

Všechny složky Integrovaného záchranného systému zasahovaly u dopravní nehody tří aut u obce Čistá nedaleko Mladé Boleslavi. „Z důvodu dopravní nehody tří osobních vozidel je obousměrně uzavřena silnice I/38 mezi Mladou Boleslaví a Českou Lípou," uvedla policie na twitteru. 

„Operační středisko na místo vyslalo čtyři pozemní posádky a dva vrtulníky, jeden z Prahy a druhý z Liberce, celkem bylo zraněno šest osob. Bohužel došlo k vážnému zranění dvou kojenců, u nich byla nutná intenzivní lékařská péče, a po zajištění je transportovali do motolské nemocnice," uvedla pro Blesk mluvčí středočeských záchranářů Petra Effenbergerová. 

Další dva dospělí skončili v nemocnici s těžkým zraněním „Po zajištění byli letecky transportováni do liberecké nemocnice. Vrtulník z Liberce se na místo pro druhou osobu musel vracet. Záchranáři dále poskytli přednemocniční péči pacientovi se středně těžkým zraněním a jedné s lehkým. Poté je transportovali do nemocnice na Vinohradech a do Mladé Boleslavi,“ dodala Effenbergerová.  

„Na místě je šest zraněných osob, z toho dvě děti. Dva dospělé hasiči museli vyprostit. Na místě zasahovaly dva záchranářské vrtulníky," řekla Blesku mluvčí hasičů Vladimíra Kereková. 

Další vážná nehoda

Na Mladoboleslavsku se v sobotu stali celkem dvě vážné nehody. K té druhé došlo u obce Obrubce. „Řidič ztratil kontrolu nad svým vozem a narazil do stromu. Poté se vozidlo otočilo na střechu. Operační středisko na místo vyslalo posádku rychlé zdravotnické pomoci a vrtulník pražské letecké záchranné služby. Posádka poskytla nezbytnou péči osobě, která utrpěla vážná mnohočetná poranění. Poté byl pacient letecky přepraven do jedné z pražských nemocnic," uvedla Effenebergerová. 

Druhá osoba vyvázla jen s lehkým zraněním, poděkování patří i svědkovi. „Děkujeme svědkovi, který byl na místě jako první. Jelikož to byl lékař, byla jeho pomoc pro záchranáře velmi užitečná," dodala mluvčí. 

bizon_pepa ( 19. července 2020 16:39 )

Předjíždí se tam hodně. Zvlášť, když jedou ráno do, a odpoledne zpět závodníci z kolbenky v Boleslavi. Mně to zas připadá na boční náraz. Ale koukal jsem jen na jednu fotku.

Leroy ( 18. července 2020 19:19 )

Hyeny z blesku museli tomu zranenemu vlezt az pod nos aby meli dobrou fotku hnus.

bizon_pepa ( 18. července 2020 14:05 )

To je pravda. A dost často tam vyjíždí z vedlejší aniž dají přednost. Buď si řeknou: omezit ho můžu a on to ubrzdí. Nebo si myslí, že ořdnost zprava olatí i když vyjíždějí z pole.

Tara-Tara ( 18. července 2020 13:56 )

zrovna tam je to tak přehledné, že by tam snad viděl i ten pověstný slepý

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání