Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Muž s nožem a sekerou přepadl na Kladensku autobus! Ukradl ho a havaroval

Drama na Kladensku: Muž (27) na autobusáka vytáhl nůž a sekeru, s ukradeným autobusem pak havaroval (ilustrační foto)
Drama na Kladensku: Muž (27) na autobusáka vytáhl nůž a sekeru, s ukradeným autobusem pak havaroval (ilustrační foto)  (Autor: Městská policie Praha)
Autor: rc - 
9. července 2020
13:07

Šokující drama se odehrálo v úterý ve večerních hodinách na Kladensku. Do jednoho z tamních linkových autobusů nastoupil muž, který na řidiče vytáhl nůž a sekeru a chtěl, aby mu autobus vydal! Vyděšený řidič z autobusu vystoupil a sedmadvacetiletý násilník s vozem ujel. S ukradeným autobusem však nakonec skončil v příkopu. Dva řidiči se mu snažili pomoci, ovšem muž začal útočit i na ně.

V úterý ve večerních hodinách došlo ke krádeži autobusu v jedné z obcí na Kladensku. Kolem desáté hodiny večer do něj nastoupil sedmadvacetiletý muž. 

„Poté, co zjistil, že je ve vozidle sám, požádal řidiče autobusu, aby mu nastartovaný vůz vydal,“ uvedla kladenská policejní mluvčí Michaela Novákova. Vyděšený řidič poslechl. „Řidiče ohrožoval nožem a sekerou a ten v obavě o své zdraví a život z vozidla vystoupil a násilník z místa odjel směrem na obec Třebušice,“ dodala mluvčí s tím, že s vozem daleko nedojel. U železničního přejezdu pak muž vjel do příkopu.

U nehody zastavili dva řidiči, kteří muži přiběhli na pomoc. Ovšem autobusák-amatér začal napadat i je a chtěl po nich, aby mu dali klíče od svých aut! „Napadení šoféři se snažili společnými silami muže zneškodnit, což se jim následně povedlo, a zavolali pomoc,“ uvedla mluvčí s tím, že strážci zákona po příjezdu provedli dechovou zkoušku a muž nadýchal 1,57 promile. „Za trestné činy loupeže, poškození cizí věci a ohrožení pod vlivem návykové látky hrozí podezřelému muži trest odnětí svobody na dva roky až deset let a vyšetřovatelkou byl dán podnět na vzetí obviněného do vazby,“ uzavřela mluvčí. 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání