Pro pražskou policii je tohle smutný den. Na výjezdu z Prahy směrem na nájezd D1 došlo k nehodě tří vozů. Do služebního vozidla policistů, kteří se pracovně vraceli z Prahy, narazila zezadu řidička. Přivolaní hasiči se snažili vyprostit policistu, který zůstal zaklíněný u volantu služebního vozu. Dokonce jej záchranáři přes hodinu resuscitovali, ale marně.

Drogy a alkohol

„Je to smutný týden pro policii... Dnes vyhasl život dalšího policisty, tentokrát vinou opilé řidičky, která zavinila dopravní nehodu, při níž zemřel 32letý policista. Pro někoho, kdo usedne za volant s více než 2 promilemi nemám žádné pochopení. Hlubokou soustrast rodině...“ napsal na twitter policejní prezident Jan Švejdar a později dodal, že v tomto případě stálo štěstí na opačné straně.

„Řidička, která kromě alkoholu před jízdou požila snad všechny dostupné drogy a do služebního vozidla narazila v obrovské rychlosti zezadu, vyvázla zcela bez zranění,“ napsal na Twitter.

Lidé ihned pomohli

O svých pocitech z nehody se podělil pro Blesk.cz jeden ze svědků: „Byla to rána, lidi rychle zastavovali a někdo začal auto hasit. Je tam ještě vidět zbytek prášku,“ popsal bezprostřední reakci dalších řidičů po nehodě starší muž.

Podle Twitteru pražské záchranky zdravotníci zaklíněného policistu resuscitovali přes 60 minut, ale marně. V autě s ním jeli další dva policisté, kteří byli zranění: „Další muž (34) s mnohočetnými zraněními a žena (40) s pohmožděním hlavy a zad byli transportováni do FNKV. Řidička z druhého vozu utrpěla úraz zápěstí, test na alkohol pozitivní,“ sdělili záchranáři.

Video
Video se připravuje ...

V ulici 5. května došlo v neděli večer k hromadné nehodě. Provoz po silnici byl ve směru z centra dočasně uzavřený. Blesk: Václav Burian

Pražská policejní mluvčí Violeta Siřišťová prozrazuje další podrobnosti o hromadné nehodě v Praze.

Spravedlivý a obětavý policista

Zármutek nad tragickou ztrátou vyjádřil také ředitel moravskoslezské policie Tomáš Kužel:„Policista se již bohužel ke své rodině, známým a kamarádům nevrátí. Nevrátí se ani ke svým kolegům, policistům, které rovněž tato událost velmi zasáhla. Řady moravskoslezské policie totiž opustil policista sloužící sice krátce, avšak  který si získal svou pracovitostí a nadšením pro službu, spravedlností a obětavostí jejich srdce,“ napsal na adresu zemřelého podřízeného kolegy.

Usmrcení z nedbalosti

Policisté zajistili na místě 39letou řidičku: „39leta řidička byla omezena na osobní svobodě a převezena na policejní služebnu, kde s ni v tuto chvíli probíhají standardní úkony trestního řízeni,“ řekla v neděli večer pražská policejní mluvčí Violeta Siřišťová. Ve středu k tomu policisté dodali:  „V souvislosti s tragickou dopravní nehodou byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů usmrcení z nedbalosti a ohrožení pod vlivem návykové látky. Kriminalisté na případu usilovně pracují a ve věci bylo zažádáno o provedení znaleckého zkoumání.”

Podle informací Blesk.cz má zadržená řidička na svědomí ještě další vroubek. Před hromadnou srážkou u Chodova způsobila nehodu také v Nuslích.

Fotogalerie
32 fotografií