Svůj zatím poslední „úlovek" získal mladík v neděli ráno v Brně krátce poté, co vyšel z vězení. „Zmocnil se bílého autobusu značky Karosa a vydal se na projížďku přes Ostopovice až do Uherského Brodu. Tam v odcizeném kolosu přenocoval,“ uvedl mluvčí policie Petr Vala.

Od nehody utekl

Druhý den se mladík vydal na Vyškovsko. „U Hodějic při odbočování přehlédl automobil, se kterým se tvrdě střetl. Jenomže ani zraněný cizinec ve voze nepřivedl mladíka k rozumu a od vážné nehody zbaběle ujel,“ pokračoval mluvčí policie.

Známá firma

Cestou od nehody ještě poničil nedaleký železniční přejezd. Následně autobus odstavil a zmizel. „Poté přišel na služebnu v doprovodu své maminky, kde se přiznal,“ sdělil Vala.

Podle policie mladík nikdy nevlastnil řidičský průkaz. Navíc má soudem vysloven zákaz řízení, protože se v posledních letech zmocnil už několika autobusů. Blesk.cz jeho první krádež autobusu zaznamenal v roce 2016, kdy mu bylo teprve 17 let!


Nyní mladíkovi hrozí trest až pět let vězení. V této souvislosti policisté pátrají po svědkovi (v zeleném kolečku), který s mladíkem cestoval v autobuse. „Pokud byl někdo jízdou autobusu ohrožen, či pozná svědka, ať se nám ozve na linku 158,“ požádal Vala veřejnost o spolupráci.

VIDEO: Mladík (21) ukradl autobus (v červeném kolečku), policisté pátrají po jeho spolucestujícím (zelené kolečko).

Video
Video se připravuje ...

Mladík (21) ukradl autobus a ujel s ním přes 100 kilometrů, policie pátrá po jeho spolujezdci Policie ČR

Fotogalerie
12 fotografií