Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Hejnice vypouští koupaliště: Obarvil ho dětský sliz!

Koupaliště obarvil dětský sliz!
Koupaliště obarvil dětský sliz!  (Autor: FB/ Hejnice u Liberce)
Autor: yks - 
1. července 2020
11:17

Sotva ho napustili a už zase musí voda pryč. Milovníci koupání v Hejnicích na Liberecku mají přinejmenší na nějaký čas utrum. Někdo totiž znečistil koupaliště a to se teď musí vypustit. Na vině je patrně dětská hračka - zelený sliz!

Milovníci slunění a koupání v Hejnicích mají po radosti. Přírodní koupaliště někdo znečistil natolik, že se nyní musí vypustit a znovu naplnit. Jak město uvedlo, s podobným problémem se přitom tamní obyvatelé potýkali už loni.

„Zas nějaká dobrá duše dala dítěti (...) dětský sliz, který ho vzalo do vody a de facto zamořilo celé koupaliště,“ popsal na Facebooku starosta Hejnic Jaroslav Demčák. 

Celé úseky vody získaly vinou téhle hračky jasně zelenou barvu a jediným řešení, je vodu vypustit a pak koupaliště znovu naplnit. 

„Je to podél všech břehů, jak to roztáhl pohyb vody při koupání. Navíc to nejde dostat nijak z vody, je to prostě chemie. Podobné jako sliz od žab, taky to honíte sem a tam. A opravdu netušíme kolik toho svinstva tam (děti, pozn. red.) dotáhly,“ stojí na stránkách.

„Poprosím všechny (...) nenoste a nedávejte dítěti dětský sliz, když jdete na  koupaliště do Hejnic,“ dodal ještě naštvaný starosta s tím, že čistou vodu podle možností samozřejmě zase napustí, nějakou dobu ale to potrvá. „Bude záležet na vydatnosti a kvalitě přítoku,“ uvedly stránky města s tím, že nějakou dobu také potrvá, než se ledová voda ohřeje na příjemnou teplotu.  

Tara-Tara ( 1. července 2020 12:51 )

no jistě...mimoušek chtěl na koupák, ale jen s hračkou-slizem, tak rodiče přibalili a teď jsou všichni v p*deli i s koupáním

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání