Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zvrat v případu zavražděného gymnazisty Tomáše: Krásnou Juditu opustil její ochránce!

Autor: rc - 
26. června 2020
22:04

Před soudem znovu stanula Judita pocházející ze slovenské Žiliny. Ta je obžalována z vraždy svého spolužáka Tomáše. Šestnáctiletému chlapci měla údajně zasadit devětačtyřicet bodných ran nožem! V případu již vypovídali sousedi, rodiče, záchranáři a v pátek před soudní senát předstoupil i soudní lékař. Navíc v případu obžalované školačky nastal zlom poté, co se jejího případu vzdal její advokát Daniel Lipšic!

Případ ubodaného Tomáše šokoval loni nejen slovenskou Žilinu, ale i celé Slovensko. Spolužáci Tomáš a Judita měli společně letět do Londýna, a proto se dohodli, že se sejdou v bytě Judity, aby se domluvili na detailech své cesty. Jenže na tu už nedošlo.

Podle původních informací měl brutální vraždu spáchat falešný odpočtář elektřiny. Byla to právě Judita, která kontaktovala dispečink záchranné služby a dispečerce řekla, že je napadl odpočtář a zavraždil Tomáše, když se ji pokoušel bránit.

Hlas dívky se však údajně neměl zdát příliš rozrušený, a když byla dispečerkou navedena k tomu, aby zahájila resuscitaci, měla uvést, že jí to působí velkou bolest, jelikož má pořezané ruce. Ovšem později Krajská prokuratura uvedla, že se přítomnost třetí osoby nepotvrdila. Z vraždy byla obviněna Judita a její případ řeší žilinský soud.

V pátek před něj předstoupil i soudní lékař, který uvedl, že na těle Tomáše bylo nalezeno devětačtyřicet bodných ran. Popsal také pro soud, které konkrétně byly smrtelné.

Sedmnáctiletá Judita ale čelí další komplikaci. Opustil ji její advokát Daniel Lipšic. Podle informací slovenského deníku Tvnoviny.sk bylo důvodem odstoupení od plné moci to, že obžalovaná a advokát měli odlišnou představu o vedení obhajoby.

Rodina obžalované Judity nadále stojí pevně za ní. „My jí věříme, že je nevinná, Judita nelže,“ měli uvést její rodiče již před časem pro slovenský deník Nový Čas. Zda si získá i důvěru soudu, ukáže až čas.

Monikay ( 27. června 2020 09:49 )

obhájce se asi nechtěl po;znamenat tímto případem. rodiče od něj zřejmě očekávali, že ji tzv. vyseká

majojo ( 27. června 2020 08:48 )

On obhájce asi dobře ví, proč to vzdal. Třeba proto, že krásná Judita (ono ji omlouvá, že je tzv krásná?) byla zdrogovaná jak medvídek z Bogoty, bodala jak uminutá a ještě se cítí nevinná....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání