Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Učitel Jaroslav (†62) se ve Vrútkách statečně postavil vrahovi: Doma na něj čeká čtyřletá dcerka!

Autor: VaB - 
14. června 2020
05:00

Na hrdinu z Vrútek doma čeká dcera (4)! V životě to prý neměl jednoduché, i tak to byl ale úžasný člověk. Zavraždil ho útočník Ivan (†22), když se mu Jaroslav (†62) postavil.

Slovensko prožívá těžké časy. Po útoku ve škole ve Vrútkách jsou dva mrtví a pět zraněných. Útočník Ivan (†22) vnikl do školy, kde napadl nejprve školníka, poté ředitelku školy a dva studenty. Když je chtěl bránit učitel Jaroslav (†62), brutálně ho pobodal a zabil! 

Nikdy neměl snadný osud

Jaroslav Budz byl oblíbeným učitelem matematiky a chemie. „Byl to dobrý muž a vzorný učitel a toto, co se stalo, se opravdu stát nemělo. Chodila jsem s jeho sestrou Mařenkou na základní školu, znala jsem ho jako velmi dobrého člověka, který působil zde ve škole a snažil se vést žáky k takové spokojenosti,“ řekla pro Nový Čas rodinná známá Gabriela.

Jeho přátelé uvedli pro portál Pravda, že měl Jaroslav za sebou pohnutý osud. Životy jeho bývalé ženy, matky jeho prvních dvou dětí, a jeho synka si měla vyžádat krutá choroba.

„Zůstala mu potom už jenom dcera, která je dnes už dospělá. Dlouho se životem protloukal sám,ale před pár lety přece jen našel kousek štěstí,“ řekli Pravdě jeho dlouholetí kamarádi. Jaroslav se měl oženit se svou bývalou studentkou, která se také věnuje učitelství. S tou má mít čtyřletou dcerku.

Celé Slovensko nyní učitele považuje za národního hrdinu. Slovenský premiér Igor Matovič ho prezidentce Zuzaně Čaputové navrhl na státní vyznamenání In Memoriam. 

Nesněte o svých životech, žijte své sny

„Učil mě matematiku, byl lidský a měla jsem ho ráda,“ prozradila se slzami v očích studentka Jana (17). „Byla s ním i zábava, ale měl přirozený respekt. Byl to správný chlap s charakterem,“ dodala pro Nový Čas Hana. Hrdinský čin ocenila i Slovenská komora učitelů: „Klaníme se před odvahou učitele, který neváhal položit svůj život za svoje kolegy a žáky.“

Na maturitním večírku zástupce ředitelky Jaroslav pronesl přání směrem k žákům. „Nezklamte nás, nezklamte ani sebe. Nesněte o svých životech, žijte své sny,“ řekl tehdy studentům. Sám jim šel svým charakterem do poslední chvíle příkladem. 

Pozo! Galerie obsahuje drastické záběry!

Evka4 ( 14. června 2020 15:34 )

jity: Přesně tak, ztřískat ho hajzla, až by prděl krev. Nejhorší je, že už za sebou jeden útok s nožem měl. Takový psychopat měl být izolován. Nedotknutelný pan soudce rozhodl jinak.. Zbavila bych ho taláru, šmejda.

Evka4 ( 14. června 2020 15:17 )

TomasLB: Co to plácáš za nesmysly? Vždyť ta zrůda by bodla i 30letého. Máš v hlavě seno

jity ( 14. června 2020 12:48 )

Škoda, že neměl pan učitel po ruce pořádnou rákosku, vyrazit mu zpazourů ten nůž. Holčička bude vyrůstat bez otce, je mi to líto.

lekno ( 14. června 2020 12:28 )

K názoru od zatracena : cit.: "Ty pobodané děti za to rozhodně nemohou, ale je i možné že právě útok učitele - mohl.." K tomu toľko, že opak je pravdou. Práve odpor tohto učiteľa zastavil masaker Ivana. Veď po zabití p. Jaroslava sa Ivan dal na útek a už prestal bodať ďalšie deti i dospelých. Učiteľ svojím odporom /nie "útokom"/ ukončil jeho agresiu. A nemohol sa už vyhnúť konfrontácii s agresorom, pokiaľ chcel zabrániť jeho besneniu. Keby ušiel, či sa niekde schoval a volal políciu - ktovie, koľko ďalších detí a učiteliek by Ivan stihol pobodať, kým by prišli policajti do ZŠ.. A ja verím, čo písali, že práve po zavraždení tohto učiteľa Ivan začal utekať preč zo školy. Lebo to býva častá reakcia útočníkov, hlavne pri prvej vražde.. Je mi ľúto zabitého p. Jaroslava, po ktorom ostala malá dcérka. Česť jeho pamiatke..

ostuda ( 14. června 2020 11:30 )

to je bohužel smutný a hnusný, kdyby to aspoň odnesl ten mobovač, aby si jemu podobný hajzli dávali pozor. bohužel, je to u některých taky jedna “lidská” vlastnost

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání