Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Drsný obraz likvidace vraha ve Vrútkách: Projektily lítaly všude, maminky s dětmi zoufale prchaly

Autor: VaB - 
13. června 2020
14:06

Jen pár minut stačilo útočníkovi Ivanovi (†22) k tomu, aby ve škole ve Vrútkách vznikl masakr! Pobodal pět lidí, z toho dvě děti a učitele. Jak vypadal zásah policie a proč museli strážci zákona střílet?

Slovenskem otřásla ohromná tragédie. Dvaadvacetiletý Ivan, bývalý student, vnikl ve Vrútkách do školy. Rozbil skleněnou výplň a vrazil do první třídy, na kterou narazil. Učili se v ní čtvrťáci. „Vběhl do nejbližší třídy, kde zranil učitelku a dvě děti vícero bodnými ranami,“ řekl prezident Policejního sboru Milan Lučanský. 

Útočníka se pokusil zastavit nejprve školník, toho Ivan zranil, další, kdo se mu postavil, by oblíbený učitel matematiky a chemie Jaroslav Budz. Toho ale mladík zabil! Poté se dal na zběsilý útěk! Školník, i přes své zranění, neváhal a za Ivanem se vydal.

Později se k němu přidali policisté. Mladíka policie dostihla asi 300 metrů od školy, kde útočil. Nejprve ho vyzvali, aby se vzdal. Ivan se ale stále aktivně bránil. „Šel jsem k oknu, když mu policisté začali střílet do nohou. Vypadalo to všelijak, možná varovně, dotyčný muž ale pokračoval a šel proti nim s nožem. Policajti couvali, byla tam panika, jeden zakopl, potom i druhý a jeden z nich ho nakonec zřejmě trefil,“ řekl zmíněnému serveru svědek Adam.

V ohrožení se měli ocitnout i lidé, kteří šli právě kolem. „V té době šly kolem i dvě maminky s dětmi, které se schovaly ve fitnesscentru, ale chválabohu se jim nic nestalo, protože kulky létaly všude možně,“ dodal svědek. Zranění se ale nevyhnulo policistům. Odražené projektily je zasáhly a museli do nemocnice. Jednoho dokonce i operovali. Podle informací TV Markíza jednoho zasáhl projektil do kotníku a druhého do kolena. Ani jeden z nich naštěstí nebyl v ohrožení života.

Upozornění: Galerie obsahuje drastické záběry!

lekno ( 14. června 2020 15:34 )

slovan1954 : Názory od JaNat nie je potrebné brať vážne. Tá sa už prejavila - ako typický pokrytec, prekrúcač pravdy, osoba vulgárne útočiaca na diskutujúcich. Jej primitívne podaný výklad histórie Slovenska má od pravdy ďaleko..

slovan1954 ( 14. června 2020 14:10 )

Můůů !

slovan1954 ( 14. června 2020 14:09 )

Pražando! Vyber si rozum s prd@le!

slovan1954 ( 14. června 2020 14:07 )

Ty tuhle blbinu píšeš vždy...nikdo se netrhal!

slovan1954 ( 14. června 2020 14:05 )

Ty si musela být kráva už v děloze...zůstává jen veřit že není tolik hloupých telátek pod Řípem. Jenom hlupák uráží národ. A čo když se najde podobný blb a začne stejné voloviny.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání