Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Nejmladšímu dealerovi v Británii je teprve 7 let! A podobných dětí jsou v zemi tisíce

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: profimedia.cz)
Autor: ran - 
4. června 2020
19:57

Dětí, které se v Británii zapletly do obchodování s drogami, je na tisíce! Věk většiny zadržených dětí se pohybuje nad hranicí trestní odpovědnosti, která je v Británii 10 let, ale policie už musela řešit i případy téměř ještě školkových dětí!     

Podle serveru Sun jsou v Británii tisíce nezletilých, které drogové gangy využívají pro svoji špinavou práci. Server přišel s informací, že minulý rok bylo v zemi zadrženo za obchod s drogami zřejmě kolem 3 000 mladých lidí ve věku pod 17 let. Vyplývá to ze studia policejních záznamů. Nejmladšímu ze zadržených dětí bylo dokonce pouhých sedm let!  

Ve Velké Británii je hranice trestní odpovědnosti stanovena na věk 10 let, tedy o pět let nižší než u nás. „Sledujeme nepříjemný vzrůstající trend. Kriminalita připravuje mladistvé o jejich dětství. Mladí lidé jsou velmi zranitelní a takhle sklouznou na mnoho let do soukolí kriminality,“ říká Anastasia De Waal z britské organizace pro ochranu dětí a mladistvých.  

Mnoho dětí vedených v policejních záznamech za prodej drog bylo ve věku kolem 12 nebo 13 let. Je ale pravděpodobné, že mnoho z nich gangy „naverbovaly“ již před nějakým časem. Zadržené děti měly často co do činění i s nejtvrdšími drogami, jako je heroin nebo crack.

Anastasia De Waalová prosazuje, aby se tresty za využívání dětí v obchodech s drogami zvýšily, a převážily tak nad jakýmikoli výhodami, které by zapojování dětí zločincům mohlo přinášet. „Děti prodávající drogy jsou často zneužívány a vykořisťovány. Potřebují, aby je společnost ochránila,“ dodává De Waalová.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání