Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Šokující svědectví o matce Tadeáška (†4 měs.): Známá rodiny promluvila!

Aktualizováno -
30. května 2020
19:32
Autor: jel - 
30. května 2020
10:55

Matka malého Tadeáška v pátek nahlásila na policii, že jí někdo v zámeckém parku v Hoříně na Mělnicku ukradl kočárek i s dítětem. Po dítěti dva dny pátrali policisté a hasiči. Bohužel ho našli mrtvé. Podle známé rodiny chlapečka byla matka často pod vlivem drog a kočárek i s chlapečkem někde zapomněla. Čtyřměsíční chlapeček prý v kočárku téměř žil.

Video  Policisté našli tělo Tadeáška (†4 měs.)  - Aktu.cz
Video se připravuje ...

„Nestarala se. Stávalo se, že ji lidé potkávali opilou s kočárem, všímalo si toho dost okolí, naháněla ji sociálka i policie,“ řekla webu idnes.cz rodinná známá. Ona sama prý únosu nevěří a myslí si, že spíš byla matka zdrogovaná a kočárek nechala bůhví kde.

Podle ní měla údajně matka spory se svým otcem a odmítala veškerou pomoc, kterou jí nabízel, včetně třípokojového bytu, v němž by se mohla o dítě starat. Místo toho žila raději u známých, na sociálce prý však tvrdila, že má zažádáno o místo v azylovém domě.

„Děsím se, co s ním je, on se ještě sám ani nepřetočí na břicho. Je to hrozně hodný chlapeček, ale to dítě prostě žilo v kočáru. Když nám jej dala, nedala nám k němu nic - pleny, jídlo, oblečení... Nic,“ dodala žena, která rodinu moc dobře zná.

Té navíc nepřipadá pravděpodobné, že by chlapečka unesl otec dítěte, kterého chlapec nemá ani uvedeného v rodném listě. Podle místních je to však muž, který žije dlouhodobě na ulici a o chlapce nejevil nejmenší zájem.

Tadeáš zmizel v pátek

Policie měla spolu s hasiči v pátek prohledat celý park, kde k údajnému únosu došlo, avšak děťátko nenašla. Pátrání pokračovalo i v sobotu, bohužel zatím bezúspěšně. „Mohu potvrdit, že v hořínském parku žena po probuzení shledala, že kočárek s jejím dítětem někdo odvezl,“ shrnula v pátek výchozí informace pro Blesk tisková mluvčí mělnické policie Markéta Johnová.

Video  Pátrání na Mělnicku: Mámě ukradli miminko v kočárku. 
Video se připravuje ...

Po Tadeáškovi se pátralo v režimu Dítě v ohrožení. Pokud měl někdo informace o tom, kde se miminko nachází, měl neprodleně informovat policii. „Informace k ztracenému dítěti, případně kočárku, přijmou policisté na lince tísňového volání 158, případně na kterékoliv policejní služebně,“ uvedla policie. 

Chlapce našli mrtvého

V sobotu přišla kolem 17. hodiny ta nejhorší možná zpráva. „Policie ukončila pátrání. Našli jsme tělo miminka. Nařízena je soudní pitva. Prověřujeme výpovědi dvou osob, se kterými provádíme další úkony,“ řekla Blesk.cz tisková mluvčí policie Eva Hašlová.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání