Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Šéf stavební firmy nastříkal dětem do krku montážní pěnu: Zavraždit chtěl i exmanželku

Šéf stavební firmy nastříkal dětem do krku montážní pěnu: Zavraždit chtěl i exmanželku (ilustrační foto).
Šéf stavební firmy nastříkal dětem do krku montážní pěnu: Zavraždit chtěl i exmanželku (ilustrační foto).  (Autor: Městská policie Most)
Autor: ran - 
27. května 2020
20:19

Jeho stavební firma se dostala do vážných finančních problémů a žena se od něj před dvěma lety odstěhovala. Laurent F. ji začal vinit za všechny své problémy. Jeho posedlost odplatou dosáhla vrcholu v květnu 2019. Chtěl se své ženě pomstít co nejhorším způsobem. Tak, aby jí co nejvíc ublížil. Proto zavraždil jejich společné děti a uložil je do postýlek, aby to vypadalo, že jen spí!      

Laurent F. byl rodilý Francouz, Marieta F. pocházela ze Senegalu. Oba spolu před rozchodem bydleli v Drážďanech. Tam také k šílené vraždě došlo. Po rozchodu manželé vychovávali děti v režimu střídavé péče a osudového dne měl chlapce Lea (†5) a holčičku Mayu (†2) na starosti otec. Člověk, kterého psycholog ve svém posudku označil za agresivního narcistu bez schopnosti empatie, napsal server Mirror.   

Laurent F. vzal v ten den obě děti ven. Existují fotografie, které pachatel na procházce pořídil. Na jedné z nich se Leo vesele směje a stojí u svého jízdního kola, Maya líže zmrzlinu a také vypadá spokojeně. Po příchodu domů ale nastal horor. 

Otec obě děti uškrtil. Aby se ujistil, že už se nikdy nenadechnou, nastříkal jim do krku rychletuhnoucí montážní pěnu. Pak je uložil do postýlek. Nato zavolal ženě. Chtěl po ní, aby Maye přivezla její plyšovou hračku, kterou si prý u ní zapomněla. Žena se skutečně vydala s plyšákem na cestu. 

Když dorazila do bydliště Laurenta F., ten ji nechtěl k dětem pustit. Strhla se hádka, při níž psychopat ženu udeřil těžkým předmětem. Ránu ztlumila její hustá paruka. Násilník se Marietě začal sápat na hrdlo. Před uškrcením ji zachránili svědci, kteří na místo přispěchali.

Vyšetřovatel Till von Borriers u soudu řekl, že dlouholeté obviňování manželky za jeho potíže mělo vzrůstající tendenci. Potvrdil, že jednání Laurenta F. bylo motivováno pomstou za to, že se od něj žena odstěhovala. Podle obžalovaného mu svým odchodem od něj srazila sebevědomí.  

Pachatel šíleného zločinu žil v Německu již od roku 1992. A nebyl to žádný andílek. V trestním rejstříku má záznam o znásilnění i žhářství. V lednu 2019 se pokoušel propašovat z Polska jeden kilogram metamfetaminu. K vraždě svých dětí se přiznal. Očekává se, že za dvojnásobnou vraždu a pokus o třetí půjde sedět na 20 let.  

       

prudentiacz ( 27. května 2020 22:18 )

Stavař a Senegalka... to nám ty hodnoty v EU pěkně stoupají.

Citronel ( 27. května 2020 21:26 )

Kdyby jí nikdo nepomohl, tak jsou to 3 vraždy a 20 let, jako by nestačilo mu dát na holou, on by to jistě víckrát neudělal.Se ožeru, ubodám někoho šroubovákem a vím, že dostanu 11 let, za dobré chování to ani celé neodsedím.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání