Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Jeden z nejhledanějších kriminálníků se přihlásil policii! Mysleli, že je mrtvý

Hledaný člen takáčovců se sám přihlásil na policii.
Hledaný člen takáčovců se sám přihlásil na policii.  (Autor: Policie SR)
Autor: DH - 
27. ledna 2020
15:41

Dvaapadesátiletý výrazný člen slovenského podsvětí a jednu dobu jeden z nejhledanějších mužů v zemi je za mřížemi. Policii se přihlásil sám. Kriminalisté si přitom mysleli, že už je mrtvý.

Hledaný Henrich S. byl podle policie členem známé zločinecké skupiny takáčovců. Jednalo se o velký gang, který ale odhalila policie a v květnu 2016 při velké razii zadržela 15 jeho členů. Kriminalistům byli známí pro různou násilnou trestnou činnost, jako jsou založení, zosnování a podporování zločinecké skupiny, hrubý nátlak, vydírání, nedovolené ozbrojování a obchodování se zbraněmi, všeobecné ohrožování, poškozování cizí věci, ublížení na zdraví a jiné. Henrich S. ovšem při razii z místa utekl a od té doby ho nikdo neviděl.

„Henrich byl v pátrání z důvodu podezření na spáchání několika závažných trestných činů (založení, zosnování a podporování zločinecké skupiny a vydírání). Na základě různých důvodů existoval předpoklad, že už nemusel být mezi živými,“ uvedla slovenská policie na sociálních sítích.

Podle zprávy se dotyčný policii přihlásil sám. Stalo se tak měsíc po povedené kampani, kdy policisté vtipně rozeslali hledaným osobám vánoční přání. Zareagoval snad Henrich právě na něj?

„Ukrýval se v Tvrdošíně, snažil se vést normální život, měl přítelkyni, pracoval na stavbách a představoval se jako Adam Kováč,“ doplnila policie informace. Co ovšem bude s obávaným gangsterem dál, není jasné. Momentálně je ale v rukou zákona.

pajato73 ( 28. ledna 2020 11:03 )

jo ze by svedomi??? nebo spis se mu uz nechtelo se skryvat...? nemel co na zub a myslel, ze v base aspon dostane 3x denne...

sorgedoktor ( 27. ledna 2020 16:20 )

Kdyz nekoho vezmou do prce , zpravidfloa chteji nejake dokladya. Jakobntreba obc. prulaz, vypis z tr. rejsatriku, zapoctovy list

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání