Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Rodina se rozloučila se zesnulým reprezentantem Richardem (†27): Zákaz na pohřbu!

Autor: chal - 
27. prosince 2019
12:21

Pouhý den před Vánoci se příbuzní a přátelé rozloučili s reprezentantem v freestylovém lyžování Richardem J. (†27). Mladík zimnímu sportu zasvětil život a pozůstalí se právě proto rozhodli, že Richardovu tragickou smrt alespoň obrátí v něco dobrého. Rodina smuteční hosty vyzvala, aby místo nákupu věnců poslali peníze na charitu.

Richard se 18. prosince zřejmě vracel s přítelkyní z Prahy zpět za rodinou na Slovensko. Jeho cesta ale skončila brzy už na 51. kilometru ve směru na Brno. Richard nedobrzdil dodávku a narazil do kamionu na konci kolony. Řidič zemřel, jeho o dva roky mladší spolujezdkyně skončila v nemocnici.

Rodinu Richardova smrt pochopitelně zcela zdrtila. Jak ovšem vyplynulo z parte, které zveřejnila sestra zesnulého Petra, pozůstalí chtěli z tragédie alespoň vytěžit nějaké peníze pro dobrou věc.

„Rádi bychom Vás poprosili, abyste nenosili květinové dary. Prosíme, podpořte komunitu sportovců. Přímo na místě anonymním příspěvkem, nebo vkladem na účet,“ vzkázala rodina smutečním hostům a přiložila číslo účtu Centra Ligda – Asociace pro tělesně postižené.

Petra přišla o milovaného bráchu, tragédie jen tak nepřebolí. „Moje srdíčko je zlomené. Navždy. Miluju tě navěky. Budeš tu vždy se mnou. Riško, Richie Rich, byl jsi velký člověk,“ vzkázala sestra Richardovi na facebooku.

Richard patřil k propagátorům takzvaného freeskiingu (volné lyžování) a působil na Slovensku, v České republice a ve Švýcarsku. Pořádal lyžařské kempy, věnoval se mladým nadějím, patřil do slovenské reprezentace, a dokonce se stal tamním mistrem v kategorii slopestyle.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání