Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Vánoční zázrak. Hotel ve Špindlu ubytoval zdarma 28 maminek s dětmi: Skromnost, stud a sebezapření

Autor: shp - 
26. prosince 2019
05:00

Vánoce jsou obdobím divů a zázraků. Své o tom ví osamělé maminky s dětmi, které v této době našly útočiště hotelu na Hromovce ve Špindlerově Mlýně. Tam jim dobrodinci zaplatili pobyt, na který jen tak nezapomenou. Tento článek by si měli přečíst všichni, kteří propadají svátečním depresím. Dobro existuje a toto je jedna z jeho podob.

Ozvalo se nám přes tisíc zájemců o pobyt zdarma na Hromovce. Tisíce sdílení mezi kamarády a kamarády kamarádů přineslo ovoce. Věnovali jsme 15 pokojů pro 28 maminek a dětí. Všechno mají ve výhodném balíčku za nula korun a k tomu dostanou všichni velmi zajímavou pomoc, za kterou můžete právě vy všichni,“ uvedl na facebooku hoteliér Alexandr Bílek.

„Všichni v čele s ním chtěli pomoci nebohým maminkám. Vyslechnul jsem si toho dost, abych byl opravdu zhrožený nad chováním lidí, kteří zneužívají tísně a chudoby ke svému obohacení. Také jsem vypáčil dost informací z žen, které jsou tak skromné a uzavřené, že jim stud brání, aby nějakou pomoc vůbec přijaly, přičemž přijetí pobytu na HROMOVCE byl vrcholem jejich sebezapření, ale kvůli dětem byl stud překonán.

A tak se ženy, které si myslely, že nebudou mít kde složit hlavu, radovaly z pečení a vánočních aktivit. Jak autor příspěvku uvádí, děti v jejich péči budou mít určitě fajn Vánoce. "Samozřejmě že věnujeme lidem i hotovost, a to buď na nákup dárků pro své děti nebo pro osobní potřebu, " uvedl na sociální síti. Alexander moc dobře ví, jaké hrůzy ženy, které k němu zavítají, prožily.

"Maminka, je u nás již potřetí. Jedno dítě bere plný důchod, další je na internátu, zbývající střídavě v děcáku nebo doma. Přičemž záleží na tom, zda má maminka vyřešené bydlení. Za týden spadne klec." napsal na sociální síti. A takových příběhů zná víc. Přesto je ochoten pomáhat. Evidentně tím chce inspirovat ostatní.

Ivana Svobodov ( 26. prosince 2019 15:08 )

Tak tomuto formátu takhle zpracovanému, tleskat vážně nelze. Vlk se nažral,koza zůstala celá. Penzion má skvělou reklamu a mnohé se odečte z daní. Pokud už tam některá mamina byla 3x ..... otázka k zamyšlení 🤔 Neschopnost matek postarat se o své děti celoročně a tak vzít svou odpovědnost do vlastních rukou, pár dnů na horách jejich situaci vážně nevyreší. Děti si užijí vánoční svátky a co bude dál?

amalka5853 ( 26. prosince 2019 13:45 )

Já ty mamky co na hotelu trávily vánoce neznám, neznám ani pana majitele, v každém případě to vnímám jako milý a velice následování hodný příklad. O vánocích by si měli lidi pomáhat..... tak i vám tady v diskuzi přeji ty "nej"....

Pohybovenadany ( 26. prosince 2019 13:09 )

Pristi rok v Čapim hnízdě . A po celý rok . Znám toho chlapa , je to dobrák od kosti

donypan ( 26. prosince 2019 09:53 )

Takovéto skutky jsou sice hezké,ale pro zůčasněné to má jediný dopad.Ještě více si uvědomí v jaké jsou mizériji.K T. Fišerové,nevím čeho se blesk bojí.Pokud byla tak úžasná jak se o ni píše tak by to lidé určitě ocenili.Pak ,že neexistuje cenzůra.

Juka ( 26. prosince 2019 09:28 )

Také se připojuji k díkům, že není diskuze ke článku o smrti Táni Fišerové. A jen pište o dobrých skutcích, nechápu, jak to může někoho iritovat.

Zobrazit celou diskusi