Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Krvavý útok ve Vysokém Mýtě: Muž zemřel, žena byla zraněna

Místo, kde ke krvavému útoku došlo.
Místo, kde ke krvavému útoku došlo.  (Autor: Reprofoto TV Nova)
Aktualizováno -
20. prosince 2019
22:16
Autor: ČTK - 
20. prosince 2019
18:25

Kriminalisté ve Vysokém Mýtě vyšetřují noční útok na dva lidi. Muž zemřel, soudní pitva potvrdila násilnou smrt, žena byla těžce zraněna a je ve fakultní nemocnici v Hradci Králové mimo ohrožení života. Podle dostupných informací šlo o pár. 

V pátek večer policie na twitteru oznámila, že zadržela osmnáctiletého muže, kterého z napadení podezřívá. Je obviněn z trestného činu ublížení na zdraví s následkem smrti. „Skvělou práci odvedli pardubičtí kriminalisté, kterým stačilo zhruba 12 hodin k tomu, aby zadrželi podezřelého,“ uvedla policie na twitteru. Další podrobnosti k případu nesdělila.

Podle starosty Františka Jiraského (Nestraníci) se útok stal v Jungmannových sadech. „Kriminalisté si vyžádali od naší městské policie kamerové záznamy, čin se ale stal mimo záběry kamer. Kamerový bod je ale v přístupové ulici,“ řekl ČTK Jiraský.

Muže se nepodařilo oživit

Mluvčí krajské záchranné služby Aleš Malý řekl na serveru iDNES.cz, že muž utrpěl vážná poranění horní poloviny těla a ani po čtyřicetiminutové resuscitaci se ho nepodařilo oživit. Ženu převezli záchranáři do královéhradecké fakultní nemocnice se středně těžkými poraněními.

TV Nova mluvila se svědky. „Mladý lidi našli. Zavolali záchranku,“ řekla TV Nova žena. Duo tvořilo údajně pár. Muž pracoval v řeznictví. „Dělal řezníka a byl šikovnej,“ prohlásil muž.

panda82 ( 21. prosince 2019 08:34 )

Ano máte pravdu, je to džungle, po klidu a bezpečí je veta, a to je policajtů jak smetí, i ůřdníků a nic nevyřídíte na úřadech

Kvazimoda ( 21. prosince 2019 05:03 )

Mám pocit, že ČR nějaké džungle... Proč "chlapy" pohybuji po Praze z nožem (podle mého takových 20%). Když bude zakaz nošení, BUDE O HODNE MÍŇ PROBLÉM...

nimegu ( 20. prosince 2019 23:44 )

𝓌𝓌𝓌.𝐵𝒶𝒹𝑜𝑜.𝓇𝑒𝒹 - Toto je místo, kde se dívky snaží upoutat pozornost mužů

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání