Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zdravý chlapec zemřel hned po narození: Porodní asistentce proklouzl mezi rukama a spadl na zem

Autor: chal - 
17. prosince 2019
16:03

Měl to být nejšťastnější den jejich životů, místo toho se však změnil v horor. Manželé Claudio (29) a Stefania (26) Mondragonovi z Argentiny očekávali prvního potomka, jeho porod se ale personálu porodnice hrubě nevyvedl. Malý Valentino opustil matčino tělo tak rychle, že ho zdravotníci nedokázali chytit a chlapec upadl z výšky na zem. V nemocnici později na následky svých zranění zemřel.

Stefania Mondragonová z argentinského města Urdinarrain měla před Vánoci termín svého prvního porodu. S manželem Claudiem čekala chlapce, kterého partneři pojmenovali Valentino. Ve čtvrtek nastal den D. Stefania začala rodit. Vše šlo jako po másle, maminka byla v péči personálu porodní kliniky Sanatorio Pronto v nedalekém městě Gualeguaychu.

Zdravotníci rodičku provázeli těžkými chvílemi a ona poslouchala jejich pokyny. Když tedy jeden z porodníků řekl, aby zatlačila, tak zatlačila. Pak se ale stalo něco, co nikdo nečekal. Dítě se totiž na svět dostalo tak rychle, že nikdo nestihl zareagovat.

Malý Valentino spadl z výšky na hlavičku a místo maminčiny náruče skončil v sanitce, která ho měla převézt do nemocnice ve vedlejším městě. Novorozenec při převozu zemřel.

Státní zástupce zahájil vyšetřování incidentu, které má odhalit, jestli chlapeček zemřel důsledkem pochybení zdravotnického personálu. Pitva potvrdila, že zranění hlavy, která Valentino utrpěl při pádu, byla smrtelná.

„Moje žena rodila, dítě už bylo skoro venku, tak jí řekli, aby zatlačila. Bylo to opravdu rychlé, nikdo ho nechytil a on spadl na zem. Porodní asistentka ho chytit nedokázala a porodník nijak nezareagoval,“ popsal zničený tatínek médiím.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání