Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Markéta rodila doma: Tatínka navigovala dispečerka po telefonu

Adámkův porod proběhl díky záchranářům bez komplikací.
Adámkův porod proběhl díky záchranářům bez komplikací.  (Autor: ZZS Královéhradeckého kraje)
Autor: chal - 
7. listopadu 2019
13:09

Záchranáři každý den pomáhají ostatním lidem s nasazením vlastního života. Jejich služba je někdy vnímána jako samozřejmost, ale upřímná slova díků hrdiny ze sanitek samozřejmě potěší a vlijí jim novou energii do žil. Záchranáři z Královéhradeckého kraje na začátku listopadu jednu vděčnou zprávu dostali. Napsala jim šťastná maminka, které pomáhali při neplánovaném domácím porodu.

V neděli 22. září po půlnoci královéhradečtí záchranáři vyjížděli za těhotnou maminkou, která začala doma rodit. Prvorodička Markéta to rozhodně neplánovala, ale Adámek už chtěl na svět, tak se nedalo nic dělat. Do příjezdu záchranářů operátorka tísňové linky po telefonu instruovala Markétina partnera Ondřeje.

Profesionálové po chvíli dorazili a pustili se do práce. Porod díky nim proběhl bez komplikací, Adámkovi se skvěle daří a rodiče jsou záchranářům obrovsky vděční. Markéta jim proto na začátku listopadu písemně poděkovala.

Dojatí záchranáři zprávu zveřejnili na facebooku. „Chtěla bych poděkovat týmu záchranné služby, který přijel k nám domů k mému překotnému porodu, a také dispečerce, která partnera navigovala po telefonu a jejíž profesionální klid nám aspoň trošku dodával odvahy, že to zvládneme a dobře to dopadne,“ popsala šťastná maminka.

Rodiče domácí porod neplánovali, vše proběhlo rychle a hekticky. Záchranáři ale mamince dramatické chvíle obrovsky ulehčili. „Všichni byli skvělí. Díky nim proběhl porod Adámka v pohodě a i přes to, jak strašně moc jsem se bála (přeci jen jsem rodit doma opravdu nechtěla), mám z porodu vlastně docela hezký a milý zážitek, na který si i za pár let ráda vzpomenu,“ vysvětlila Markéta.

Rodička si přístup záchranářů nemůže vynachválit. „Všichni z týmu, který k nám přijel, byli neuvěřitelně milí, ochotní a profesionální. Moc mi pomohla i jejich slova podpory, která mě, jakožto hysterickou prvorodičku, dokázala alespoň trochu uklidnit,“ popsala v děkovné zprávě. „Mrzí mě, že neznám jména lékařů a záchranářů, kteří u nás byli, ale věřím, že se k nim toto poděkování dostane,“ uzavřela.

Zobrazit celou diskusi