Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Houby rostoucí ve vlaku baví internet: České dráhy vysvětlily podivný úkaz

Houby rostoucí ve vlaku baví internet: České dráhy vysvětlily podivný úkaz
Houby rostoucí ve vlaku baví internet: České dráhy vysvětlily podivný úkaz  (Autor: Facebook)
Autor: rc - 
19. října 2019
06:20

České sociální sítě baví fotografie hub vyrůstajících z podlahy ve vlaku Českých drah! Snímek zachytila jedna z cestujících a publikovala ho na internetu. Pod fotografii hub se rychle začaly objevovat pobavené komentáře.

Na sociální síti Facebook se objevila fotografie hub, které rostou přímo na palubě vlaku! „Ve vozech od České dráhy začala houbařská sezóna“, napsal pod příspěvek jeden z uživatelů sociální sítě. Unikátní snímek z vlaku na trase Břecla-Znojmo nezůstal bez povšimnutí a lidé ho rychle začali sdílet.

Houby rostoucí ve vlaku baví internet: České dráhy vysvětlily podivný úkaz Houby rostoucí ve vlaku baví internet: České dráhy vysvětlily podivný úkaz | Facebook

„Sakra, a my chtěli připravovanou novou houbovou nabídku v našich jídelních vozech ČD Restaurant se servisem JLV utajit až do poslední chvíle!“ reagovaly na fotografii České dráhy. „Ale vážně…podle fotografie se jedná o stařičký přípojný vůz BTx. Poslední kousky těchto vozů chystáme sklidit z kolejí v co nejbližší době. Takže to bude i s houbami,“ vysvětlily dále České dráhy v komentáři přítomnost hub na palubě vlaku.

„A když je vyřadíte, kam budu chodit na houby? V lese mě zastřelí myslivci!,“ pobavil snímek dalšího uživatele. „Čistota vlaků se pořád zlepšuje. Už tam přežijí i houby,“ napsal pod fotografii pobavený uživatel.

Lidé dokonce začali hádat, co za houby vlastně ve vlaku roste. Většina z nich se shodla na tom, že houby vypadají jako hlíva ústřičná. „Vypadá jako hlíva,“ tipnul si jeden uživatel. „To vypadá jako hlíva ústřičná pleuretus ostreautus,“ souhlasil další. „Jak jsou schovaný v rohu. Doufám, že nejely načerno,“ pobavil příspěvek jednu z uživatelek. „Kdyby si pořídily místenky (při nákupu online), nemusely stát na jedné noze!“ zareagovaly na komentář České dráhy.

Jan Bubela ( 20. října 2019 08:58 )

Pravda... Hlavně nevím proč jsou vlastně jízdní řády ještě na minuty všechno to jsou jen orientační časy... Jezdím vlakem často a ještě se mi nestalo že bych přijel na čas fakt ne... To když jede člověk ráno do práce vlakem nemá šanci tam být na čas vlakem ne...

viho ( 19. října 2019 23:44 )

V seriózní dopravní společnosti by strhli plat manažerovi zodpovědnému za úklid vlaků. Ve státním molochu Českých drah se veřejně sami smějí svému šlendriánu a nikdo za nic nenese odpovědnost. Proto ty dráhy tak vypadají...

Kvetuse ( 19. října 2019 14:48 )

To je pravda, jednou za mesic jezdim vlakem nastesti jen hodinu a pokazde si rikam co zase bude. Zpozdeni 10 minut na Smichove uz ani nehlasi a to vlak vyjizdi z Hl. nadrazi, coz na Smichov trva 8 minut! Spolecnost mi bud delaji mlade zeny co v kupicku neustale telefonuji nebo rozcapeny spratci s ozralyma fotrama, na plny koule pustena hudba a pruvodci se tomu jeste usmiva. Jako kdyby ostatni snad nemeli narok na klid, jen se ozvat tak vas prohodi oknem.

luklovah ( 19. října 2019 13:27 )

carlae A jak to víte že nejhorší jsou mladí aktivisté vy jste jedna z nich že podle sebe soudím tebe že to tak všechno víte.Když někoho vidíte že zahodí kelímek vy se ho jdete zeptat kam patří jestli k mladým aktivistům , zase jedna chytrá jak rádio Jerevan

Philadelphia ( 19. října 2019 13:10 )

Zobrazit celou diskusi