Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Chlapec se narodil o 17 týdnů dříve: Zachránili ho igelitovým sáčkem!

Autor: rc - 
3. února 2019
05:33

Na svět příliš spěchal malý Leighton, který se narodil sedmnáct týdnů před termínem! Chlapeček vážil pouhých 760 gramů a lékaři mu nedávali žádné šance na přežití. Jeho máma Bree Vinerová však věděla, že je to malý bojovník. Lékaři mu zachránili život díky nové neonatální technologii! Uložili ho do igelitového sáčku naplněného kyslíkem!

Ve třiadvacátém týdnu těhotenství, tedy neuvěřitelných sedmnáct týdnů před termínem, přišel v nemocnici v australském Perthu na svět malý Leighton. Po porodu vážil pouhých 760 gramů a lékaři odhadovali, že se dožije nanejvýš pár dnů. Zoufalá máma Bree Vinerová si však vůbec nechtěla připustit, že by o chlapce mohla přijít. Lékaři se navíc obávali, že i kdyby přežil, bude mít doživotní zdravotní následky.

„Byla jsem tak vystrašená. Měla jsem pocit, že když se ho dotknu, tak mu ublížím, byl tak malinký a tak křehký,“ řekla pro britský deník Daily Mail. Lékaři proto použili naprosto novou neonatální technologii. Malého Leightona dali do igelitového sáčku, který naplnili kyslíkem! Díky této neobvyklé metodě malý Leighton přežil. V nemocnici strávil 121 dní, ale z nejhoršího se dostal a dnes je z něj spokojené, silné osmiměsíční miminko.  

 

 

Dr-Kalda ( 3. února 2019 11:13 )

Ja mluvil o tobě potrate

Dr-Kalda ( 3. února 2019 08:08 )

Tak to je potrat a ne dítě.

Brod12 ( 3. února 2019 07:55 )

To je super vše nejlepší a zdraví do života

Zobrazit celou diskusi