Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Policie dopadla muže stíhaného za podvody: U sebe měl padělané české doklady!

Policie zadržela muže (30) s českými doklady stíhaného za podvody: Šlo o Brita, doklady byly padělané.
Policie zadržela muže (30) s českými doklady stíhaného za podvody: Šlo o Brita, doklady byly padělané.  (Autor: Twitter)
Autor: rc - 
15. listopadu 2019
21:52

Britská policie zadržela podvodníka, který si chtěl v bance založit účet a zařídit si i několik kreditních karet. Muž v bance předložil slovenský pas, ovšem zaměstnanci v něm rychle poznali hledaného podvodníka Nicolase George Sora a zavolali policii. Kromě slovenského pasu třicetiletý muž ke svým podvodům využíval dokonce i padělané české doklady! 

Poslední zářijový týden do banky HSBC v britském Epsomu přišel muž, který si tam chtěl založit účet a kreditní karty. Muž se zaměstnancům identifikoval jako slovenský občan a předložil jim i slovenský pas. Zaměstnanci však rychle zjistili, že se jedná o padělky, a v muži poznali třicetiletého Nicolase George Sora, který byl hledaný pro peněžní podvody.

Muž podle informací YourLocalGaurdian v období mezi květnem a zářím tohoto roku banku HSBC navštívil několikrát a založil si účty pod různými jmény. Sora, který pochází z britského města Hampden Lane, měl vystupovat jako občas Rakouska, Litvy, Slovenska a dokonce i České republiky!

 „Toto byl opravdu složitý případ. Sora měl několik falešných jmen a vlastnil několik pasů a občanských průkazů ze zemí jako Rakousko, Litva, Slovensko, Česká republika a Rumunsko,“ uvedl policista James Wheatland. Soud ho již shledal vinným a poslal ho na rok a půl za mříže.

 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání