Zapomětlivých a nepozorných lidí je spousta, poctivých nálezců už méně. Patří ale mezi ně studentka jazykového gymnázia Pavla Tigrida v Ostravě-Porubě. Ta našla na ulici před bankomatem tisícikorunu.

Díky před spolužáky

„Nejenom, že si dívka peníze nenechala, naopak sama vyhledala hlídku městské policie, které hotovost odevzdala,“ uvedl mluvčí ostravské městské policie Michael Beneš.

Strážníci se rozhodli navštívit ji přímo v její škole. „Dívce jsme před celou třídou poděkovali za její poctivost a předali drobné dárky na památku,“ dodal policista.

Nebyla jediná

Odevzdaných nálezů bylo v poslední době více. „Ve stejný den jako mladá dívka, oslovila v Moravské Ostravě s nálezem peněz strážníky také dvacetiletá žena. Ta na chodníku nalezla tři dvousetkorunové bankovky,“ sdělil Michael Beneš.

Další žena našla a policii předala peněženku s eurobankovkami v několikatisícové hodnotě.

O největší překvapení se pak postarala žena v Ostravě-Dubině. Našla totiž pořádný balík. Policii odevzdala 20 tisíc korun!

Strážníci nyní budou například pomocí kamerových záznamů pátrat po majitelích peněz. Pokud se jim to nezdaří, finanční hotovost bude odevzdána na radnici příslušného městského obvodu.

VIDEO: Starosta Ludgeřovic na Opavsku Daniel Havlík ukazuje tisíce mincí, které byly nalezeny při rekonstrukci tamní márnice.