Příliš nízká cena

Podezřelé jsou výrazně nízké ceny. Nevěřte zdůvodnění, že jde o dovoz zboží přímo z továrny, nebo mimořádný výprodeje skladů.

Chybějící kontakt

Hledáte kontakt, ale místo e-mailu a telefonního čísla je jen kontaktní formulář? Takovému e-shopu se vyhněte obloukem!

Kontakty nefungují

Je na e-shopu uvedené kontaktní telefonní číslo i e-mail? Zkuste na něj zavolat nebo si ověřte funkčnost e-mailu. Pokud nefungují, zapomeňte na nákup.

Podivné všeobecné podmínky

Chybí na e-shopu všeobecné podmínky, nebo jsou plné chyb? Nenakupujte! Právě ze všeobecných podmínek se dozvíte, jak je možné zboží vrátit nebo jak postupovat při reklamaci.

Chybí HTTPS

Jedním z vodítek, jak rozpoznat bezpečný e-shop, je ikona zámečku a zkratka https v adresním řádku. Podle nich poznáte ověřenou a zabezpečenou webovou stránku.

Tohle si vždy zkontrolujte
Autor: archiv

Tip: Snažte se vybírat obchody podporující bezpečnostní standardy k ochraně dat – 3D Secure (rozšířeny jsou hlavně v Evropě.) U 3D Secure obchodníka (poznáte jej podle loga MasterCard SecureCode nebo Verified by VISA) nezadáváte citlivé údaje na stránkách e-shopu, ale na zabezpečené platební bráně. Transakce bývá obvykle autorizována také jednorázovým potvrzovacím kódem.

Nenajdete reference

Solidní e-shopy mají na svých stránkách recenze zákazníků, a nejen ty kladné. Recenze je dobré si ověřit i jinde, například na agregátorech nabídek, jako jsou Heureka.cz a Zboží.cz.

VIDEO: Zástupce obchodníků: Zákon o otevírací době je paskvil

Video
Video se připravuje ...

Zástupce obchodníků: Zákon o otevírací době je paskvil