Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Tragická dohra nehody u Znojma: Kryštůfek (4 měs.) zemřel v nemocnici

Aktualizováno -
14. listopadu 2019
20:16
Autor: rum, mat - 
14. listopadu 2019
10:55

Děsivá tragédie u Pavlic na Znojemsku si vyžádala pátý život – ten nejnevinnější. Ve Fakultní nemocnici v Brně podlehl těžkým zraněním teprve čtyřměsíční Kryštůfek. Odešel tak za maminkou (†26), která zemřela bezprostředně na místě otřesné bouračky. Tu zavinil balkánský řidič auta s rakouskou poznávací značkou, který předjížděl na plné čáře a pod horizontem. Tragédii měl navíc před očima partner ženy a zároveň tatínek miminka, který jel v druhém autě za nimi.

„Nerada dávám osobní příspěvky, ale rozhodla jsem se bojovat. Vinou bezohledného řidiče již není mezi námi moje dcera a její malý syn. Proto prosím o pomoc proti těmto "řidičům", ať se konečně něco děje a přestanou umírat na silnicích nevinní lidi. Prosím, pomozte mi,“ napsala srdceryvný vzkaz na sociální sítě babička malého Kryštůfka. V komentářích přibývají projevy soustrasti a podpory od lidí. V příspěvcích ale převládá názor, že boj s takovými „řidiči“ je boj s větrnými mlýny…

Chlapečka přijala Fakultní nemocnice v Brně v pondělí večer v kritickém stavu. „Dítě zemřelo ve středu večer,“ uvedl ředitel Fakultní nemocnice v Brně Roman Kraus. „Jeho stav byl od začátku kritický a prognóza byla od začátku nepříznivá, protože tam bylo těžké poškození mozku, což byla hlavní příčina toho bohužel negativního dopadu," dodal Kraus pro FTV Prima. 

Totální bezohlednost

Za nehodu může podle všeho totální bezohlednost řidiče audi A6 s rakouskou poznávací značkou. Ten se rozhodl předjíždět kamion na plné čáře a ještě pod horizontem silnice, která je hlavní tepnou mezi Znojmem a Jihlavou. I on na svou nehoráznou „machrovinu“ zaplatil životem a na onen svět s sebou vzal i další dva pasažéry z osobního auta. Zemřeli tak muži ve věku †38, †50 a †51, čtvrtá cestující – žena (30) - stále bojuje o život v nemocnici.

„Řidič auta, který způsobil tragickou nehodu, předjížděl nákladní auto v nepřehledném stoupání přes plnou středovou čáru. S protijedoucím autem se srazil na horizontu,“ potvrdila mluvčí policie Lenka Drahokoupilová. Jde o nejtragičtější nehodu na českých silnicích od září 2015.

Řidičův šílený manévr ale naprosto nevinně zaplatila životem i mladá maminka (†26) a nyní i její synáček (†4 měsíce). Ti jeli v protijedoucím VW Passat a za nimi ve fabii ještě tatínek chlapečka a partner ženy. Ten tak měl děsivou nehodu před očima. Vyvázl s lehkým zraněním, upadl však do šoku. Svou lásku a malého synka už nikdy neobejme…

kuniksicht ( 15. listopadu 2019 21:59 )

Ještě bych přidal web, který zřídili policajti v Británii, kde je mozne zasílat videa z palubních kamer. Jasně dát ve známost, že se budou výlučně zabývat předjížděním na plne čáre, průjezdem na cervenou, vybrzdovanim a obdobnymi zhovadilostmi. Jasně dát lidem najevo, že se nebudou zabývat špatným parkováním, rychlejší jízdou nad limit např. o více než 25km, než je povolena a podobně. Samozřejmě, že auto má vlastníka a těm za něj ručí. Ne, že by tvrdil, že on neřídí a podobně. A protože je vozidlo pojištěné, má značku, zvyšovat sazbu pojistneho podle nasbiranych bodů a počtu hlášenych konfliktu na silnici-havárii, vztahující se k tomu vozidlu. Možnosti je spousta když to s některými nejde po dobrém. U cizinců postupovat jako v okolních zemích.... Tučná pokuta, dokud nezaplatí, tak dál nejede, leda tak po svych

beruska56 ( 15. listopadu 2019 12:05 )

Přesně

majojo ( 14. listopadu 2019 16:05 )

Namachrovaná parta Balkánců v audině, co dodat...

majojo ( 14. listopadu 2019 16:03 )

S tímhle chtěla Šmuclerová navrátit lesk české žurnalistice? V 50. letech vynášeli stejným způsobem proškolení právníci po třech měsících studia rozsudky smrti. Tihle lupínci jsou nepochybně absolventy dvouhodinového odborného učiliště novinářského.

offline ( 14. listopadu 2019 13:07 )

Ztráta řidičáku nic neřeší, už teď jezdí statisíce lidí bez něj, nebo ho ani nikdy neměly. Jedině ztráta auta a peněz na nové. Nejlepší by bylo jistě takové nadlouho zavírat, ale kde vezmete vězení pro půl milionu osob, že?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání