Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Tragická smrt zkušených horolezkyň: Při výšlapu je zabil padající kámen!

Autor: rc - 
5. listopadu 2019
10:34

Zkušené horolezkyně Michelle Xueová (†22) a Jennifer Sheddenová (†34) se vydaly zdolat horu Red Slate Mountain. Výšlap na ledový vrcholek však dopadl tragicky. Při výšlapu obě ženy zabil padající kámen.

Michele Xueová a Jennifer Sheddenová milovaly divokou přírodu a nezdolné skály. Minulou sobotu se společně vydaly zdolat horu Red Slate Mountain, která se nachází u jezera Convict v Kalifornii. Hora je známá příkrým přístupem a kaňony zasypanými sněhem. Xueová a Sheddenová však byly zkušenými horolezkyněmi, které za sebou měly nejeden složitý výstup.

Díky svým zkušenostem však věděly, že se během výstupu může přihodit cokoliv, a tak o svém plánu zdolat obří horu řekly svým přátelům. Dvojice se měla v úmyslu vrátit do údolí v neděli večer. Domů se však nevrátily a jejich přátelé o nich neměli žádné zprávy. V pondělí proto zalarmovali záchrannou službu, která se snažila horolezkyně lokalizovat a navázat s nimi kontakt. Avšak neúspěšně. Z důvodu stmívání a nepřízni počasí se nemohli vydat nahoru. Záchranná mise proto byla odložena na úterý ráno.

Tehdy se záchranáři konečně dostali k ženám, které však už byly po smrti. „Zdá se, že ženy, ačkoliv byly velice dobře připraveny a vybaveny, byly zasaženy obřím kamenem,“ uvedla kancelář šerifa Mono County na facebooku. Zpráva o smrti zkušených horolezkyň zasáhla všechny jejich známé. „Můj horolezecký partner a dobrá kamarádka zemřela při nehodě. Posílala jsem jí zprávy o informacích o grantu, o které jsme žádaly, a zprávy ohledně našeho tripu do Yosemitského parku tento podzim, neodpovídala,“ uvedl kamarád Michelle Artem na stránkách Mountain Project a dodal: „Akorát jsem zjistil, že zemřela.“ Na internetu dokonce vznikla stránka Forever Missed, kam všichni, kteří Michelle znali, se mohou podělit o vzpomínky na ni s ostatními jejími přáteli. „Michelle byla jednou z mých nejoblíbenějších studentů na Georgetownu. Energická, úžasná, kreativní. Přišli jsme o úžasného člověka, někoho s nekonečnými možnostmi. Dnes je smutný den,“ napsal Dennis na stránku.

 

Krziz ( 5. listopadu 2019 11:30 )

Pojistna matematika je svine, ta by jim ten okamzik upresnila, bohuzel

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání