Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Linda (†42) se zřítila z horolezecké stěny: Policie ví, co způsobilo tragédii

Autor: ana - 
20. března 2018
14:41

Děsivá nehoda Lindy D. (†42) na bratislavské horolezecké stěně otřásla celým Slovenskem. Žena se zřítila kvůli chybě při jištění a těžce se zranila. Skončila v kómatu. Pouhých třiatřicet hodin po pádu zemřela.

Zranění byla natolik vážná, že žena déle vzdorovat smrti nedokázala. Mluvčí Univerzitní nemocnice v Bratislavě Eva Klizká pro Čas.sk uvedla, že pacientka se po převozu do nemocnice podrobila operaci. Ani včasný zákrok lékařů nedokázal následky pádu z patnácti metrů zmírnit. Vyšetřování je konečně u konce.

Měsíční vyšetřování našlo viníka: Karabinu!

Od nehody se internetové diskuse plnily názory o vině či nevině provozovatele horolezecké stěny K2 v centru Bratislavy. Mnozí dokonce vyhrožovali, že už nikdy podobné zařízení nenavštíví. „Něco se pokazilo ze strany K2. Lidé mají právo vědět, co se stalo, protože v překladu by to znamenalo, že kdokoliv zde leze, může spadnout znovu,“ řekl v diskusi Marek Čakel.

Podobných názorů se na internetu dalo najít mnoho. Policie však případ konečně rozsekla. Podle bratislavské policie bylo příčinou pádu špatné upnutí lana do karabiny lezkyně. Pro deník Čas.sk to sdělil krajský policejní mluvčí Michal Szeiff.

Zůstala po ní dcerka

Jméno provozovatele horolezecké stěny bylo očištěno. Po sportovně založené mamince zde zůstala čtrnáctiletá dcerka. Rozloučení s Lindou proběhlo 27. února v malém kostelíčku v Ružinově. Rodina a přátelé jsou událostí stále zdrceni.

villon ( 20. března 2018 23:57 )

Na vině logicky není karabina, ale ten, kdo do ní to lano blbě zapnul. To by potom viníkem všech nehod byla auta ( který někdo blbě řídil.)

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání