Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Záhadná smrt mladé turistky: Proč ležela nahá mezi kameny v indiánské rezervaci?

Autor: DH - 
29. října 2019
23:28

Policie ukončila vyšetřování záhadné smrti mladá cestovatelky Catherine (†23), která přišla o život v středoamerické Guatemale. Mělo se za to, že v případu mohlo hrát roli i cizí zavinění. Pitva ale odhalila pravdu.

Britská „baťůžkářka“ a cestovatelka Catherine Shawová (†23) odcestovala do Guatemaly na začátku března letošního roku. Bydlela v hotelu ve městě San Juan La Laguna, ze kterého taky zmizela. O pár dní později bylo nalezeno její mrtvé nahé tělo těsně pod vrcholkem hory přezdívané „Indiánský nos“.

Případ si už v té době převzala policie, která se snažila zjistit, co přesně se dívce stalo. Vznikaly teorie o tom, že Katherine zemřela násilnou smrtí, protože na sobě měla vážná poranění připomínající stopy po násilí. Majitel hotelu v Guatemale měl zase za to, že byla Britka pod vlivem silných drog. Se svojí teorií navíc už na začátku všeho přišla rodina ženy. Podle nich držela Katherine už týden hladovku a byla zesláblá, což mohlo zapříčinit její pád z hory.

Světlo mělo mezi množství teorií přinést vyšetřování britské policie, během kterého si tělo převzal soudní lékař. A byl to právě on, kdo přišel s jasnými závěry.

Podle koronera zemřela Katherine na vážná poranění na těle i v oblasti lebky, která způsobil pád mezi ostré kameny pod horou. Rovněž bylo šetřením vyloučené, že by se na smrti či pádu podílela další osoba. Tělo prý leželo mezi skálami 3-4 dny do doby, kdy ho tam nalezl pátrací tým.

Policie rovněž zjistila i odpověď na otázku, proč bylo tělo „baťůžkářky“ nahé. Jak už dříve uváděla rodina oběti, Britka milovala východy slunce a za jedním takovým se vydala na vršek „Indiánského nosu“. Bývalá instruktorka jógy ale ve chvílích, kdy byla sama, ráda trávila čas nahá, zvláště v přírodě, alespoň to tak tvrdí její přátelé, se kterými v Guatemale byla.

V březnu 2019 pátralo po Katherine v Guatemale několik desítek lidí. Její tělo nalezli přibližně po 5 dnech od zmizení. Žena milovala svobodu a cvičení jógy, za kterým se vydala nejprve do USA a pak do středu Ameriky.

Antonn Blha ( 30. října 2019 06:57 )

Alternativní sliníčkářský magor

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání