Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Bůček zabiják! Děda se udusil masem před zraky babičky. Dostala infarkt a zemřela

Šokující příčinu úmrtí seniorů stanovila až pitva.
Šokující příčinu úmrtí seniorů stanovila až pitva.  (Autor: shuttestock, archiv Blesku)
Autor: yks - 
16. října 2019
11:33

Nečekaně tragický pohled se naskytl pošťákovi v bytě penzisty Jerzyho K. (†78) a jeho dlouholeté partnerky Celiny N. (†71) z polské obce Bialka. Našel je oba mrtvé. Příčinu jejich úmrtí stanovili kriminalisté, kteří vyloučili cizí zavinění. 

Ve vesnici Bialka pod Krasnymstavem na východě Polska se nachází  statek, na kterém chovají koně. V bytě v jedné z místních budov bydlela dvojice seniorů, Jerzy (†78) a Celina (†71). V polovině druhého říjnového týdne tu však došlo k tragédii, o které informoval polský portál Fakt 24.

Místní listonoš měl za podezřelé, když mu bývalý pracovník stájí ani jeho dlouhodobě nemocná partnerka neotvírali. Podařilo se mu dostat dovnitř. I když o Jerzym bylo známo, že si občas vypije a Celina byla vážně nemocná, na těla obou penzistů zíral pošťák v šoku. Zavolal sice záchranku, na lékařskou pomoc bylo ale již pozdě.

Případu se chopili kriminalisté a byla také nařízena soudní pitva, která měla stanovit, jak a proč vlastně senioři zemřeli. Ukázalo se, že byli mrtví již od předchozího dne a nad průběhem tragédie všichni kroutili hlavou.

Dvojice v den smrti zasedla k večeři. Jerzy si téhož dne u řezníka koupil porci dobrého bůčku a pustil se do něj. V jednu chvíli se mu ale kus uzeniny o velikosti 10 cm vzpříčil v krku a on začal se dusit. Celina mu nedokázala pomoci a muž patrně zemřel před jejíma očima. Jak pitva ukázala, těžce nemocná žena zemřela o něco později. Sousedé se domýšlejí, že za to mohl prožitý šok.

Jerzyho pochovali na hřbitově v nedalekém městě Krasnymstaw. Jeho vyvolenou pohřbila její rodina jinde. Jejich byt osiřel a jak uzavírá Fakt 24, není jasné, zda se do něj někdo nastěhuje.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání