Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Cyklista sjel do řeky Jizery a utonul, našel ho kamarád

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Policie SR)
Autor: lm - 
28. září 2019
17:46

Osudným se stal páteční večer pro staršího cyklistu (†60) na jablonecké cyklostezce. Ze zatím neznámých příčin spadl při jízdě do řeky Jizery a utonul. Našel ho jeho kamarád, oživit se ho ale už nepodařilo.

K tragické nehodě došlo v pátek večer na cyklostezce mezi Malou Skálou a Líšným. Krátce před devátou hodinou dostali policisté oznámení od záchranářů, že v řece Jizeře utonul cyklista.

„Na Zdravotnickou záchrannou službu oznámil muž, žel jel po cyklostezce z Malé Skály na Líšný a u cyklostezky, na břehu řeky, si povšiml jízdního kola svého kamaráda, se kterým se krátce před tím viděli v hospodě. Následně uviděl bezvládného tělo v řece Jizeře a okamžitě volal na linku 155 a snažil se svému kamarádovi poskytnout první pomoc,“ popsala liberecká policejní mluvčí Vladimíra Šrýtrová.

Kamarád ani následně přivolaný lékař už staršímu muži bohužel nedokázali pomoci. „Co bylo příčinou úmrtí, by nám měla objasnit až nařízená soudní pitva, jejíž součástí bude i toxikologické vyšetření. Případem se nyní dále zabývají jablonečtí kriminalisté, kteří budou zjišťovat, jak k této tragické události došlo,“ doplnila mluvčí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání