Sulli (†25), vlastním jménem Choi Jin-ri, byla nalezena již mrtvá ve svém domě v Songnamu, jižně od hlavního města Soulu. Tím, kdo objevil její tělo, se stal její hudební agent, který s ní v neděli 13. října ještě komunikoval. Vzhledem k tomu, že se mu štíhlá kráska s obličejem porcelánové panenky poté přestala ozývat, vyrazil ji druhý den zkontrolovat. Bohužel však už přišel na místo pozdě. Příčina smrti zatím ještě nebyla zveřejněna, vše ale nasvědčuje tomu, že si půvabná dívenka vzala život sama.

„Vypadá to tak, ale necháváme zatím všechny možnosti otevřené a vyšetřujeme,“ řekl podle CNN o jejím náhlém skonu policejní úředník. Sulli se totiž již delší dobu potýkala s psychickými problémy, kvůli panickým atakám a depresím ostatně musela opustit i veleúspěšnou kapelu f(x) hrající žánr jménem k-pop (jihokorejský hudební žánr kombinující taneční hudbu, elektropop, hip hop a r'n'b). Korejští umělci prý trpí obrovským tlakem, který je na ně vyvíjen. Sulli si navíc stěžovala, že je prostřednictvím sociálních sítí šikanována.

Svou kariéru Sulli začala jako dětská herečka, proslavila se ale v roce 2009 svým působením v kapele f(x). Později se dala na sólovou kariéru a letos v létě vydala svůj poslední singl jménem Goblin. Kromě toho byla také velice aktivní na instagramu, kde platila za rebelku a volnomyšlenkářku. Nabádala téměř 6 a půl milionů svých followerů k tomu, aby byli sami sebou a nebáli se předsudků, a často sdílela sexy snímky v plavkách, anebo v takových outfitech, v nichž bylo vidět, že nenosí podprsenku. Minulý měsíc jí během jednoho livestreamu dokonce omylem vypadlo ňadro z výstřihu, za což byla hojně kritizovaná nejenom svými příznivci, ale i korejskými médii. Kromě toho se stala obětí homofobních narážek poté, co sdílela fotky z oslavy narozenin kamarádky a taktéž korejské ikony Goo Ha-ry (28), na nichž si dívky dávaly polibky na rty. Přestože Sulli všechny inkriminované snímky okamžitě smazala, svými „hatery“ byla stále více a více obtěžována a napadána. Její nedávná instastories ji ukazovaly v slzách a psychicky totálně na dně. „Nejsem přece špatný člověk,“ obhajovala se tahle mladá a úspěšná umělkyně. Po její pravděpodobné sebevraždě se řada fanoušků k-popu údajně chytla za nos a v podstatě uznala svou vinu přiznáním, že je tento fandom „toxický“. Sulli byla pro tenhle drsný svět patrně příliš citlivá…

VIDEO: Poslední hit zpěvačky Sulli: Goblin

Fotogalerie
54 fotografií