Se Slavíkem prožil na jevišti i mimo něj čtvrtstoletí. Jako skladatel a kapelník stál Štaidlv 70. a 80. letech za raketovým startem zpěváka vzhůru k výšinám.

Přesto na zádušní mši do svatovítské katedrály nedorazil. „Láďa se vždy držel spíš v pozadí, i když právě on stojí za zlatou érou Karla. Možná ho i mrzelo, že některá média přisoudila v medailoncích jeho hity jiným autorům,“ prozradil zdroj ze Štaidlova blízkého okolí.

Chyběla také Petra Janů (66). Od smrti manžela Michala Zelenky (†63) v roce 2011 na pohřby nechodí. „Nezvládám to,“ řekla Blesku zpěvačka. „Karla jsem měla moc ráda, zapálila jsem doma svíčku a poprosila ho, aby nahoře všechny pozdravil,“ dodala.

Z Ameriky nepřiletěly vdova po Waldemaru Matuškovi (†76)Olga (71), ani bývalá manželkaDonalda Trumpa (73)Ivana (70). Obě poslaly Slavíkovi alespoň věnce. Kvůli nemoci se omluvili také exprezident Václav Klaus (78), zpěvák Václav Neckář (75) a herec Jiří Krampol (81). Moderátor Karel Voříšek (56) nemohl přijít kvůli plánované oslavě narozenin v Římě, zpěvačka Naďa Urbanová (80) nemohla z pracovních důvodů a muzikant Michal Kocáb (65) se omluvil kvůli šňůře koncertů na Slovensku. Obřad ale prý sledoval a moc se mu líbilo vystoupení Bohdalové.

Kubišová nejde ani na Chramostovou

Zlobí ji koleno. Marta Kubišová (76) jde dnes k lékaři. V katedrále nebyla a nemůže ani na dnešní rozloučení s herečkou Vlastou Chramostovou (†92) v Národním divadle. Trápí ji Bakerova cysta neboli otok v podkolenní jamce. „Špatně jsem stoupla a bylo zle,“ řekla Blesku zpěvačka. „Nemohu skoro chodit, do schodů a ze schodů pak vůbec,“ dodala Kubišová. Právě Marta se měla s Gottem sejít na jedné psí akci 21. září. To už bylo Karlovi zle a nemohl přijít.

Fotogalerie
319 fotografií